The Lizards – Reptilicus maximus

The Lizards is een samenwerkingsverband tussen muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben door de jaren heen. Zo kennen we zanger Mike Di Meo van Riot en Masterplan en is drummer Bobby Rondinelli bekend van o.a. Rainbow en Black Sabbath. Reptilicus maximus is alweer het zevende album van de groep. 
Het heeft echter wel lang geduurd voordat deze plaat tot stand is gekomen want het vorige album Archeology stamt uit 2009. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de drukke agenda’s van de heren. Vaak vallen dit soort projecten toch een beetje tegen omdat er niet aan de verwachtingen voldaan wordt. In het geval van The Lizards weten we echter wat we kunnen verwachten aangezien de groep zoals gezegd al flink wat albums gemaakt heeft.
Deze nieuwe plaat ligt dan ook in het verlengde van al het voorgaande materiaal. Stevige jaren 70 bluesrock met prima gitaarwerk van Patrick Klein en uitstekende vocalen van Di Meo. Het is allemaal niks nieuws onder de zon maar omdat het stuk voor stuk goede muzikanten zijn is het zeer vermakelijk om naar te luisteren. Bovendien doen er ook een paar leuke gasten mee. Wat te denken van gitaristen als Vinnie Moore (UFO) en de oude rot Frank Marino (Mahogany Rush). Zelfs Glenn Hughes (Deep Purple) laat van zich horen als zanger in het uitstekende Miracle man.
Verder zijn Ton on the one, Evil eyes, Crawlin’ king snake en Pray for peace prima te versmaden. Of er ook echt een markt is voor The Lizards moet blijken maar het lijkt er op dat ze het vooral voor hun plezier doen. Zo klinkt het wel in ieder geval. Een leuke plaat. Niet meer maar ook zeker niet minder.
 
 

Related posts

Black Sabbath – Anno Domini: 1989 – 1995

16Volt – Negative On Arrivals

Boneripper – World Ablaze