Home » The Pineapple Thief – Nothing But The Truth

The Pineapple Thief – Nothing But The Truth

door Maurice van der Zalm
217 views 2 minuten leestijd

Het duo Bruce Soord en Gavin Harrison zorgt de laatste jaren voor heerlijke muziek met de band The Pineapple Thief. En misschien zou je kunnen zeggen dat ze het gat dat Porcupine Tree achterliet met hun muziek succesvol vullen.
In September 2020 bracht The Pineapple Thief het album Versions Of The Truth uit en hadden ze het plan om het album te promoten door een uitgebreide tour. Maar het is overbodig om te vertellen dat dat geen doorgang kon vinden. Toch was er die onbedwingbare drang om vooral het laatste album live te performen en zo werd in april 2021 een live-optreden gefilmd en kreeg de titel Nothing But The Truth mee. Zo zorgt de pandemie ervoor dat bands als The Pineapple Thief buiten de comfort zone wordt getrokken en er mooie dingen ontstaan. Niet zomaar een registratie van een band die de nummers speelt in een lege en kale ruimte, maar een bijzonder visueel spektakel.
Op Nothing But The Truth vind je natuurlijk een aantal composities terug van het album Versions Of The Truth die hier voor het eerst live zijn gespeeld. Het geheel start met Versions Of The Truth en daarnaast staan Our Mire, Demons, Driving Like Maniacs, Break It All en Out Of Line op de setlist.
Het is slechts een klein gedeelte van de complete setlist waar onder meer ook White Mist te vinden is. Een heerlijke compositie die ook op het album Dissolution al tot de verbeelding sprak en nog altijd meeslepend neergezet is. Want dat het allemaal muzikaal tot in de perfectie gespeeld en opgenomen is, staat als een paal boven water.
Het geluid is helder en prachtig en de drumpartijen van Gavin Harrison zijn prominent aanwezig, maar altijd in een opbouwende rol en niet overdreven naar voren waardoor alles in elkaar past als een driedimensionale auditieve puzzel.
Ondertussen is The Pineapple Thief alweer flink onderweg en zette afgelopen 9 oktober nog in Paradiso Amsterdam een strakke show neer. Wanneer je daar niet bij aanwezig kon zijn, is het album Nothing But The Truth misschien een pleister op de wonde. Het is sowieso een mooie aanvulling op je progcollectie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00