Home » The Posies komen naar Nederland

The Posies komen naar Nederland

door Filip van der Linden
175 views 2 minuten leestijd

De Amerikaanse rockband The Posies viert de 30ste verjaardag van hun eerste album met een tournee door de Verenigde Staten en Europa. De band startte ook een crowdfunding voor het heruitgeven van hun doorbraakalbums Dear 23 uit 1990, Frosting On The Beater uit 1993 en Amazing Disgrace uit 1996. Die werden indertijd uitgebracht bij Geffen Records en daarop stonden radiohits als Dream All Day, Ontario, Golden Blunders en Everybody Is A Fuckin’ Liar.
 
Op de heruitgaves krijg je behalve de album-tracks nog een extra CD of vinyl met bonusmateriaal. Je kan nog inschrijven op die crowdfunding. Zoals wel vaker krijg je dan bv. een gesigneerd exemplaar of memorabilia van de band, maar voor een paar duizend euro kan je de band ook in je huiskamer laten spelen (reis- en verblijfskosten komen daar nog wel bovenop).
 
Voor de aanstaande tournee bestaan The Posies uit de lineup die in 1992-1994 Frosting On The Beater opnam, met behalve het creatieve duo Ken Stringfellow en Jon Auer nog drummer Mike Musburger en bassist Dave Fox. In die bezetting komen ze op 31 augustus naar het reeds uitverkochte festival Into The Great Wide Open en op 1 september naar Zomerpop. Daarna gaat o.m. richting Spanje, maar in oktober volgt een concerttour langs de Nederlandse zalen: op 10 oktober in Utrecht (Tivoli), op 11 oktober in Groningen (Vera), op 12 oktober in Heerlen (Nieuwe Nor), op 13 oktober in Alkmaar (Victorie) en op 14 oktober in Hengelo (Metropool). Na een tussenstop in Duitsland volgen dan nog twee data in België: 17 oktober in Kortrijk (De Kreun) en 18 oktober in Mechelen (Cultuurcentrum).
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00