Home » The Quill – Live, New, Borrowed, Blue

The Quill – Live, New, Borrowed, Blue

door Edwin Knip
196 views 2 minuten leestijd

Wat doe je als band als je heel veel vrije tijd hebt en even niet bezig bent met een nieuw album?
The Quill besluit om de nummers die de afgelopen jaren zijn blijven liggen, te bekijken en eventueel af te stoffen. De bedoeling is om een soort tussen-album uit te brengen. Daarnaast liggen er nog covers, restanten uit de late jaren negentig toen tribute albums helemaal in waren. En om het geheel af te toppen weet de band ook nog twee live nummers toe te voegen, opgenomen tijdens het Sweden Rock Festival 2019.
Drie nummers komen uit de opname sessies voor het album Earthrise uit 2021. Het nummer Keep On Moving is ruim anderhalve minuut langer dan de album versie, de nummer Burning Tree en Children Of The Sun halen het album niet. Lekkere stevige nummers met langere gitaarpartijen. Children Of The Sun is af en toe traag en slepend, en zou zo maar op een ouder Black Sabbath hebben kunnen staan.
Er staan vier covers op het album, die de band in een eigen vorm weet te schaven. Op het album horen we S.O.S. (Too Bad) van Aerosmith, Where Eagles Dare van Iron Maiden, Mount Everest van November (toen nog met gitarist Snowy White) en Frozen Over van Captain Beyond. Geen alledaagse keuze dus, maar de band weet de nummers herkenbaar te houden en er toch een eigen draai aan te geven.
Ten slotte nog de twee live nummers. Eigenlijk werd het hele concert uit 2019 opgenomen maar de opnames werden behoorlijk verstoord door de muziek van andere podia. Uiteindelijk bleven Keep It Together en Hole In My Head over, deze twee tracks waren goed genoeg om uit te brengen. Ik refereerde hierboven al een keer aan Black Sabbath, halverwege de live versie van Hole In My Head schakelt de band moeiteloos over naar Fairies Wear Boots, het nummer dat Black Sabbath opnam voor het album Paranoid. En zo is de cirkel weer rond.
Liefhebbers van stevige rock kunnen hun hart ophalen met dit album. Alhoewel de band het als tussendoortje uitbrengt is het zeker de moeite waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00