Home » The Radar Station – Life Inside A Tornado

The Radar Station – Life Inside A Tornado

door Filip van der Linden
295 views 2 minuten leestijd

De Belgische band The Radar Station zit in het straatje van The War On Drugs en The National : licht zweverige en radiovriendelijke pop/indierock met nog wat laagjes synths erbij. De absolute troef van de band is de diep-warme stem van zanger Brent Buckler. Soms bijna fluisterend, dan weer met een ontbolsterend volume.
Ook in Nederland loopt het al aardig voor The Radar Station, ook al moet hun debuutalbum nog uitkomen. Ze speelden – voor de uitbraak van de viruscrisis – reeds in De Effenaar en Gigant en op verschillende festivals en ze deden ook al radio-sessies voor NPO Radio 5 en 2. Dat danken ze in de eerste plaats aan sterke singles als Subtle Science en The Giant. Hun prima single/cover van Pictures Of You van The Cure brachten ze uit nog voor hun bandnaamwissel van Sun Gods naar The Radar Station.
Die puike singles staan uiteraard allemaal op hun debuut, dat ze Life Inside A Tornado gedoopt hebben. Op dat album staan nog meer van die tracks die heel catchy en eigentijds poppy zijn en die tegelijk de sfeer van de ‘wide open road’ uitdragen. Het klinkt heel on-Belgisch, eerder Amerikaans of universeel en met die stem en serene pathos van Buckler kan geen enkele track de mist ingaan. Mocht hij zijn boodschappenlijstje inlezen (in het Engels dan), heb je nog hooguit twee akkoorden nodig om daarvan een hit te maken. De tracks op Life Inside A Tornado hebben evenwel veel meer diepgang. Buckler torst niet het verzamelde leed van de wereld op zijn schouders, maar de band toont zijn meesterschap in het heel raak neerzetten van de juiste sfeer met een paar zinnen en de juiste akkoorden en arrangementen.
Prima album. Koop het op vinyl om die warme sound nog sterker te kunnen vatten en laat je op sleeptouw nemen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00