Home » The Silent Wedding – Enigma Eternal

The Silent Wedding – Enigma Eternal

door Edwin Knip
217 views 2 minuten leestijd

Melodieuze heavy metal in combinatie met power metal, afkomstig uit Griekenland.
De vijfkoppige formatie werd opgericht in 2006, en kwam in 2008 met een eerste EP. Hierop stonden vier eigen nummers en een live versie van W.A.S.P.‘s Sleeping In The Fire. In 2013 kwam het debuut album Livin Experiments uit, terwijl in de tussenliggende periodes nog enkele nummers aangedragen werden voor wat metal compilaties. Engima Eternal is de langverwachte opvolger en de band onder aanvoering van zanger Marios Karanastasis zet een gedegen en volwassen album neer. Andere bandleden zijn toetsenist John Thermos, gitarist Jim ‘Underground’ Katsaros, drummer Renos Lialioutois en bassist Lou Tobi.
Met Shadows & Dust begint het album echt. Stevig gitaarwerk begeleidt de sterke stem van Karanastis. Er zit een goed gevonden koortje in en af en toe neigen de vocalen naar het niveau van een klassieke opera, gezongen in de stijl zoals MeatLoaf dat in zijn hoogtij dagen zo goed kon. Een rustige piano intro bij What Lies Beyond wordt gedurende het nummer overstemd door gitaarwerk en kalme zangpartijen. Gedurende het nummer gaat het tempo wat omhoog en is er zelfs plek voor een lekkere gitaar solo. Een echte ballad horen we pas bij Loneliness, een ruim vijfeneenhalf minuten durend nummer. Opvallend is met wat voor gemak Karanastis schakelt tussen rustige en meer uptempo nummers, vrijwel moeiteloos schakelt hij een versnelling hoger of lager. Catharsis kent weer diverse koortjes tussen de gitaar riffs in, waarna het in Silence nog even flink wat steviger, zelfs wat duister, wordt.
Ruim vijftig minuten muziek weet de band aan de luisteraar te presenteren, waarbij er flink wat variatie tussen de nummers zit. Een album dat eigenlijk geen mindere nummers kent. Ook live zal de band een spektakel zijn, er is immers al genoeg ervaring opgedaan in voorgaande jaren. De band speelde onder andere met Saxon, Tygers Of Pan Tang, Maiden United, Lizzy Borden en meer. De liefhebber zal de toer data in de gaten moeten houden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00