Home » The Spacelords – Spaceflowers

The Spacelords – Spaceflowers

door Filip van der Linden
198 views 1 minuten leestijd

Met een bandnaam als Spacelords en een albumtitel als Spaceflowers geef je natuurlijk meteen weg dat er spacerock zit aan te komen.
Het album van deze drie Duitsers houdt zich netjes aan de wikipedia-definitie van spacerock, met ‘loose and lenghty song structures centered on instrumental textures that typically produce a hypnotic, otherworldly sound’. Daar zouden dan nog lyrics moeten bijhoren die met de ruimte te maken hebben, maar omdat de Spacelords een instrumentale band zijn, beperkt zich dat tot de songtitels.
Ook inzake invloeden houden de Spacelords zich op dit album netjes aan de wikipedia-definitie, met de vroege Pink Floyd, Hawkwind en Gong. Zelf zouden we daar nog Grateful Dead en Ozric Tentacles aan willen toevoegen. Maar het is niet allemaal volbloed-retro op Spaceflowers. De track Frau Kuhnkes Kosmos heeft (zuinig) wat stoner in de mix en klinkt daardoor best eigentijds.
Spaceflowers is het derde deel van een drieluik. Het album laat zich het beste beluisteren op vinyl. Op de A-kant krijg je dan twee tracks van ruim 10 minuten (cosmic Trip en Frau Kuhnkes Kosmos) en op de B-kant slechts één track (Spaceflowers), maar een die wel zonder problemen 20 minuten in beslag neemt.
Als spacerock je ding is, kan je dit album blind aanschaffen.
https://thespacelords1.bandcamp.com

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00