Home » The Sun Never Set – The Sun Never Set (EP)

The Sun Never Set – The Sun Never Set (EP)

door Maurice van der Zalm
131 views 1 minuten leestijd

Sleeve frontThe Sun Never Set is een getalenteerde jonge band die de afgelopen twee jaar ontzettend hard hebben gewerkt om hun muziek op een EP te persen. Noem het post-hardcore, post-metal of metalcore; feit is dat deze EP vijf nummers vrijgeeft die menig zaal plat kan krijgen. Hoewel ik altijd wel van wat variatie in zang houd, komt dat niet heel erg uit de verf op deze gelijknamige EP. Het stemgeluid van Luke Tyson is helaas wat eentonig (of stabiel) van aard.
Het nummer Over Our Fallen Empire kent muzikaal wat meer variatie dan de eerste twee nummers. Vooral het subtiele gitaargeluid geeft het nummer iets melodieus mee. Dat krijgt een vervolg in het nummer Valiant. Het nummer is prachtig opgebouwd. Vanaf de feeërieke start bouwt de spanning en het muziekgeweld zich op om uiteindelijk flink los te barsten waarin ieder bandlid zichzelf verdienstelijk gemaakt aan het energieke geheel. Naarmate het einde nadert, komt het geluid weer terug naar de basis van de compositie en sluit waardig en vooral heel mooi af. In slotnummer Wildcard gaat het gas er weer flink op, maar zijn er ook binnen het nummer wat melodieuze verrassingen die het geheel waard maken om naar te luisteren.
Met deze EP laat The Sun Never Set een volwassen geluid horen. Zeker voor een jonge band. Wanneer zij zich nog verder ontwikkelen, kunnen ze uitgroeien tot een geduchte concurrent in de metal(core)scene.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00