Home » The Surfbeat Club – Shakedown And More Hipshakin’ Bronco Beats

The Surfbeat Club – Shakedown And More Hipshakin’ Bronco Beats

door Filip van der Linden
237 views 2 minuten leestijd

Al dan niet instrumentale surfrock kennen we van o.m. Les Robots, Terreur Twist, Los Banditos, Arno De Cea, Messer Chups of Man Or Astroman. Een beetje hetzelfde, maar ook een beetje anders is The Surfbeat Club, Belgisch-Nederlands van samenstelling maar live vooral in Nederland actief. Die hebben ook die hele retro-sci-fi-vibe. In de intro van elke track van hun nieuwe vinyl-album zit telkens een leuke soundbite. Shakedown And More Hipshakin’ Bronco Beats is meer dan surfrock. In de muziek zit vaak een hip orgeltje en ze maken al eens uitstapjes naar garage en beat en zelfs naar de ska (op Rocksteady From Coasttown).
De groove zit altijd juist en nodigt vaak uit om de heupen los te schudden. Soms klinkt het bij The Surfbeat Club heel poppy en loungy, dan weer heel exotisch of punky, … variatie troef dus op dit bijzonder fijne album. Leuk is bv. Ballroom Blitzkrieg, die dan toch meer naar Ballroom Blitz van The Sweet lijkt te verwijzen dan naar Blitzkrieg Bop van the Ramones. Nog een leuke songtitel is Liz Taylor’s Final Honeymoon, wat misschien toch ook iets zegt over de leeftijd van de bandleden van The Surfbeat Club. Mijn favorieten zijn Stoner Surf Stomp, Rocksteady To Coasttown en From Sputnik With Love.
Volgens de band had dit album de soundtrack kunnen zijn bij een Duitse jaren ‘70 softporno-film, maar dan toch één met een bovengemiddeld tempo. From Sputnik With Love is dan na 11 opwindende standjes de spreekwoordelijke ‘happy ending’.
https://thesurfbeatclub.bandcamp.com/

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00