Home » The Unslain – Unslain (single)

The Unslain – Unslain (single)

door Maurice van der Zalm
227 views 1 minuten leestijd

The Unslain is een ‘nieuwe’ band uit Nijmegen die vandaag de single Unslain uitgebracht hebben. De band laat zich inspireren door de klassieke rock/metal uit de jaren tachtig maar voegen daar hun eigentijdse en moderne metalinvloeden aan toe wat ertoe leidt dat zij moderne old-schoolmetal spelen.
Hoewel The Unslain misschien nog minder bekend is, betekent het niet dat zij niet al wat jaartjes meedraaien. Tijdens een liveshow spelen ze behalve het nieuwe werk ook werk van het debuutalbum We Will Battle en wonnen ze de publieksprijs bij de Dutch Metal Battle in 2019.
Terug naar de single Unslain, dat allemaal draait om het begrip ‘onverslaanbaar’, mag je concluderen dat The Unslain niet voor niets de waardering ontving van het publiek. Het tempo ligt lekker in het gehoor en melodie en rauwheid gaan hand in hand terwijl de zang van Jeroen Hermsen doet denken aan het stemgeluid van David Draiman. De rollercoaster die bassist Luc Builtjes en drummer Indy Wessels door laten razen wordt melodieus ondersteund door het gitaarspel van Bart Foppes en Jeroen Hermsen.
Tempowisselingen tijdens Unslain zorgen ervoor dat de vaart er goed in blijft en de melodie blijft al snel in je hoofd hangen. Voor mij is Unslain een prettige kennismaking met de Nijmeegse band die de Nederlandse metal verrijkt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00