Home » Dikke Dennis & de Røckers – Prehistorisch Beest

Dikke Dennis & de Røckers – Prehistorisch Beest

door Jochem van der Steen
387 views 1 minuten leestijd

Als je de lokale rock ‘n’ roll een beetje hebt gevolgd hebt de laatste tijd zul je Dikke Dennis vast wel kennen. Deze acteur, tatoeëerder en entertainer heeft zijn bekendheid vooral te danken aan zijn opvallende verschijning. In de tijd dat Peter Pan Speedrock nog op het podium stond met hun vuige speedrock zong hij doorgaans mee met de cover van Ace Of Spades die ze verNederlandsten naar Schoppenaas.
In 2018 maakte hij zijn banddebuut met Dikke Dennis en de Røckers in Paradiso waar hij Nederlandstalige punk rock ’n roll  met eigen werk en covers speelde. Nu is de band terug met een serie van EP’s voorzien van erg cool artwork. Op het artwork zien we Dennis als een soort superheld afgebeeld. Pre Historisch Beest / Geen Reet Te Doen is geproduceerd door Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock) en gitarist Guido Bruin en klinkt als de vuige rock ‘n’ roll die je van Dennis zou verwachten. Op deze 7” te verschijnen op 20 juni  staan twee nummertjes: Prehistorisch Beest en Geen Reet Te Doen. Natuurlijk is Dennis geen groot zanger en de melodietjes zijn simpel. De teksten zijn echter bijzonder geestig en verstaanbaar, “666, dat is mijn nummer, bel me maar” of “ik sla straks nog een hipster”, etc.
Leuk plaatje om die halve liter op weg te klokken of om live te bekijken / luisteren. Feestelijk, en zeker rock ‘n’ roll. Liefhebbers van bands als Opeth, Dream Theatre en Gojira kunnen hem waarschijnlijk beter als onderzetter gebruiken. Persoonlijk kan ik het concept wel waarderen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00