Home » The Way Of Purity – Schwarz Oder Rot

The Way Of Purity – Schwarz Oder Rot

door Edwin Knip
188 views 2 minuten leestijd

Stampa


Industrial and melodic death metal met een vegan sausje.
De band The Way Of Purity is een band waarbij de bandleden geen gezicht tonen en geen namen hebben. Enig speurwerk levert als resultaat dat de leden uit Italië en Noorwegen afkomstig zijn. Het is alweer het vierde album van deze band. De leden zijn veganistisch en strijden voor het recht van de dieren. De band zet zichzelf neer als nietszeggend. Het gaat om de boodschap die de band brengt, die is het belangrijkst.
Uitgangspunt van de nummers is de boodschap van God dat mens en dier in harmonie samen moeten leven. De band brengt een boodschap aan de dieren, wie doet er niet zijn best. De overtuiging is dat het menselijke ras ooit uitgeroeid zal worden zodat de dieren en de natuur de aarde weer volledig zal beheersen.
Geen vrolijke boodschap voor ons als muziekliefhebbers. Het album opent met The Plague een stevig en rauw nummer. Ook Mandament is een rauw rocknummer, met een dreigende ondertoon. Stevige drums en korte gitaar riffs voeren de boventoon. De nummers worden doorspekt met de vocalen van zangeres Lostmyfaith (echte naam Federica). Haar vocalen doen in de rustige stukken wat denken aan de begintijden van Bjork. In de wat steviger stukken weet ze haar agressie een nieuwe dimensie te geven.
Andere titels van het album zijn ook duidelijk over de lading van de tekst, We Urge Human Race To Commit Suicide Worldwide is daarvan wel het duidelijkst. Maar ook Wishing Death Upon You All, The Lyncher en Leave zijn een duidelijke boodschap aan het menselijk ras. De band brengt de nummers overtuigen en is ook stelling in haar mening naar buiten toe. Misschien iets te radicaal voor sommigen, maar muzikaal is het prima album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00