Home » Theyrgy – Exit Strategies

Theyrgy – Exit Strategies

door Edwin Knip
172 views 2 minuten leestijd

Het debuut van Theyrgy uit Chicago is een mix van post-punk, industrial en indierock.
De band wordt in februari 2018 opgericht door John Doyle (I Decline, 13 Flowers), John E. Bomher (Yakuza, Iklatus), Michael Fabiano en Tony Hooper. De band wil met haar muziek licht brengen in het duistere bestaan. De bandleden vinden dat de mensheid zichzelf valse structuren oplegt en derhalve een middelmatig en ongerealiseerd leven leidt. De mensheid zou moeten kunnen groeien om een zinvol leven te leiden. De muziek is een bijdrage aan de herinrichting van de wereld.
De EP kent vijf nummers waarvan het eerste nummer een één minuten durend intro is. Een sferisch stukje muziek dat volledig beheerst wordt door een toetsenpartij. Crack Of The Egg is een een goed in het gehoor liggen nummer dat vrolijk overkomt. Het zou niet onverdienstelijk scoren in een gemiddelde hitlijst alhoewel het behoorlijk jaren tachtig georiënteerd is. Het nummer is een soort kruising van de muziek van The Cure en Spandau Ballet, maar dan anders.
Dreamcatcher is een wat meer ingetogen nummer. De ingetogen zang doet denken aan A-ha. De muzikale begeleiding wordt aangevuld met vioolspel van Kathleen Keane (Drovers, Gaelic Storm). Met het nummer Walk Away gaat de band meer richting de electro-pop trewijl tenslotte in het afsluitende Hiding Your Face In The Wall een donker, onheilspellend punkrock nummer neergezet wordt.
De band laat vier uiteenlopende nummers horen waarbij er onwillekeurig herinneringen uit de muzikale geschiedenis worden opgeroepen. Er wordt wel degelijk een eigen stempel op de nummers gedrukt maar het is lastig voor de luisteraar om te beoordelen wat de muzikale koers van de band is en zal worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00