Home » The World State – Traced Through Dust And Time

The World State – Traced Through Dust And Time

door Edwin Knip
170 views 2 minuten leestijd

Traced-Cover-300dpiEen volstrekt eigen benadering van rockmzuiek, donker en genre-verstorend.
Het Deense The World State heeft daar absoluut geen probleem mee. Meedogenloos wordt er gesleuteld en gezaagd aan de grondvesten van de rockmuziek. Bassist Leifur, gitarist Andreas Schubert, zangeres Bina Rosenvinge, gitarist Jesper Kragh en drummer Danny Woe vormen de line-up op dit album. Het openingsnummer Fading Leaves is een sferisch stuk, gedomineerd door de klassiek aandoende stem van Rosenvinge. A Castle For The Battles That I Fight gaat over de innerlijke rust die eindelijk gevonden is. Ook dit nummer is een rustig, uitgesponnen geheel. Aan het eind van het bijna zeven minuten durende nummer wordt de muziek iets dreigender om tenslotte bijna te verdwijnen. In het titelnummer gaat eindelijk het tempo iets omhoog, maar niet constant. Het blijft rock met een handleiding. De zang blijft fragiel en sferisch, de muziek wordt hier en daar sterker aangezet.
In Faith, Hope And The End Of The World komen klassiek en rock bij elkaar. De viool in dit nummer wordt bespeeld door Laura Emilie Beck. Het gaat over de vraag of jij degene zou zijn als op een dag de hele mensheid weggevaagd wordt van de aarde, op een handjevol mensen na. En als jij dan één van de overlevenden bent, wat zou je dan doen? Tekstueel zit het debuutalbum van deze band uit Aarhus sterk in elkaar. Alle muziek en teksten zijn van de hand van Leifur, de leider van de band.
Of het album het predicaat rock mag dragen? Waarom niet, maar verwacht geen standaard rock album met gierende gitaren en beukende drums. Dit is inderdaad een geheel eigen interpretatie van rockmuziek, een frisse kijk. Verrassend en onderhoudend, dat in ieder geval.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00