Home » ThrashWall – ThrashWall

ThrashWall – ThrashWall

door Jochem van der Steen
134 views 1 minuten leestijd

Nu denk ik bij muziek uit Portugal al snel aan fado. Echter, zoals in eigenlijk elk land wordt daar ook metal gemaakt. ThrashWall is een Portugese thrash metal band, met dit gelijknamige album als eerste worp.
Deze band heeft duidelijk 1 heel belangrijk doel… Moshen! Honderd procent thrash metal! De acht (inclusief intro) tracks komen met een moordend tempo voorbij. Het roept zonder meer beelden op van grote pits waarbij de deelnemers uitglijden over plassen bier en de denim battlejackets zowat van de lijven worden gerukt.
Qua gitaren klinkt het gewoon lekker en is het wat je van een dergelijke band mag verwachten.  Opvallender is het drumwerk. Een moordend tempo met een kracht waarvan je kunt horen dat zowat het vel stuk geslagen wordt. Altijd knap zo strak en snel te drummen. Dat moet er live indrukwekkend uitzien!
Origineel is het allemaal niet. Duidelijk hoorbaar zijn de invloeden van met name Violator, Exodus en (natuurlijk) Municipal Waste.  Het nummer wat vooral naar meer smaakt is Warehouse Rampage, dat een interessante opening heeft waarbij de thrash riffs een klein beetje rock ‘n’ roll geïnjecteerd krijgen. Los van dat wordt er over het algemeen wat te netjes binnen de lijntjes gekleurd om echt te boeien. Dat neemt niet weg dat de energie zeker voldoende zijn om live de pits in beweging te krijgen. Een ideaal lokaal voorprogramma voor de grotere thrash bands wanneer we weer gewoon ouderwetse live shows hebben.
Extra bonuspunten trouwens voor het coole artwork!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00