Home » Through The Silence – Debt Of Words (EP)

Through The Silence – Debt Of Words (EP)

door Sjoerd van der Zalm
146 views 2 minuten leestijd

coverMet de debuut EP Debt of Words begint het nu echt serieus te worden voor de Portugese metalcore formatie Through the Silence. Sinds oprichting in 2012 is het hard gegaan. In 2013 namen ze voor het eerst in de studio de single Memories op. Een paar maanden later  werd er voor het eerst opgetreden en werd een derde prijs in ontvangst genomen op het Festival Música & Motore, dit in verband met een bandwedstrijd. Nu begint zoals gezegd het echte werk en zit ik op het puntje van mijn stoel om te horen of de stilte doorbroken wordt.
Met Unspoken weet Through the Silence meteen mijn aandacht te trekken. De toetsen met daarbij het steeds harder wordende gitaargeluid  is fantastisch. Ik zit dan al te wachten op de uitbarsting die moet gaan ontstaan, maar deze blijft helaas uit. Het begin van Salvation is niet helemaal wat ik ervan verwachtte. Het is wederom niet een climax waarop ik zo had gehoopt.. De rest van het nummer zit wel goed in elkaar. De balans tussen hard en zacht is erg goed en sterk uitgevoerd. Dawn of Sorrow laat daarna van zich horen. Through the Silence heeft als kenmerk dat er in elk nummer een erg sterke groove zit.  In de hierna volgende nummers Fallen, Golden Compass en Odium is dit ook goed te horen. De nummers hebben ook gemeen, dat er steeds goed wordt opgebouwd, met als eindresultaat toch een uitbarsting. Dat is wat ik graag hoor!
Through the Silence heeft een met Debt Of Words een fantastische debuut EP gemaakt, waar ik het warm krijg van de vele heerlijke riffs, grooves  en andere muzikale bombasten. Een puike band, die voor fans van Caliban en Killswitch Engage zeker een aanrader is om een keer te luisteren. Ik zou zeggen, ga zo door en Boa Sorte.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00