Home » Red Sun Revival – Embers (EP)

Red Sun Revival – Embers (EP)

door Maurice van der Zalm
190 views 2 minuten leestijd

cover red sun revival EmbersSoms zijn er wel eens zaken in je onderbewustzijn gezakt die slechts door een bepaalde prikkeling van één van je zintuigen je weer plotseling helder voor de geest staan. Dit overkwam me bij het horen van het eerste nummer Mistakes op de EP Embers van het de Londense alternatieve gothic/rockband Red Sun Revival. Ineens waande ik me weer in het oude Vredenburg op 24 januari 1986 (!) waar de band Sisterhood het voorprogramma van The Cult verzorgde.
Deze Engelse band rond Andrew Eldritch (onder meer ook Sisters Of Mercy) fascineerde mij enorm en met Red Sun Revival kwam dat allemaal weer boven. Dat melancholische donkere geluid dat zo subtiel doch indringend wordt gesierd door het geluid van gitaar. Op Mistaken is het allemaal aanwezig. De gitaarmelodie die als een rode draad door het nummer heen snijdt en dan het fascinerende stemgeluid van Rob Leydon daar overheen, ondersteund door een pulserend ritme dat de vaart flink in het nummer houdt. Deze vaart neemt (helaas) af naarmate de EP vordert. Het daaropvolgende Broken  is dan ook langzamer, maar zeker ook donkerder van aard. De term post-Gothic of Dark Wave is wel helemaal van toepassing op het geluid van Red Sun Revival. De muziek blijft fascineren en absorbeert bijna het vage licht dat overblijft in deze korte dagen. Ook in Surrender en Embers is dit het geval, hoewel het nummer Embers voor mij wel heel langzaam van aard is. Niettemin zijn de vier nummers gestoeld op een zware muzikale basis waarin ook de viool, echoeffecten en koorelementen het geluid doen aanzwellen tot zij als een zware, donkere winterdeken over je heen gespreid wordt.
Red Sun Revival speelt Gothic Rock zoals het bedoeld is. En deze EP is een mooi tussendoortje tussen het debuut Running From The Dawn en alles wat nog gaat komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00