Home » Thunder – The Greatest Hits

Thunder – The Greatest Hits

door hansravensbergen@rockportaal.nl
277 views 2 minuten leestijd

Thunder behoort naast bands als Whitesnake en Foreigner al jaren tot de toonaangevende groepen in het genre ‘classic’ hardrock en melodieuze rock. De Britse band heeft inmiddels twaalf albums op haar naam staan, met Please Remain Seated als meest recente.
Thunder werd in 1989 opgericht door Danny Bowes en Luke Morley. Hun debuutalbum Backstreet Symphony (1990) zorgde meteen al voor een doorbraak en de band ging op tour met grote namen als Aerosmith en ZZ Top. Ook opvolger Laughing On Judgement Day (1992) deed het uitstekend. Met de opkomst van de grunge werd Thunder wat naar de achtergrond gedrongen. Na het derde album zag platenlabel EMI geen brood meer in de Britten. In de periode vanaf 2000 viel het doek een aantal keren voor Thunder. Maar iedere keer wist de band zich bij elkaar te vegen en ging men door waar het gebleven was. De huidige bezetting van Thunder is Danny Bowes (zang), Luke Morley (gitaar), Ben Matthews (gitaar & toetsen), Chris Childs (basgitaar) en Gary ‘Harry’ James (drums).
In 2019 viert Thunder haar dertig jarig bestaan met het album The Greatest Hits. Op dit schijfje staan 28 nummers afkomstig van al hun studioalbums. Het is de eerste compilatie die daadwerkelijk door de band is goedgekeurd, maar ook door Thunder zelf is samengesteld. De nummers die zijn gekozen voor The Greatest Hits tonen de evolutie die de band gedurende drie decennia heeft doorgemaakt. Maar ook dat de stem van Danny Bowes in al die jaren nauwelijks aan kracht heeft verloren.
Verzamelalbums en compilaties kennen vaak uitsluitend winnaars. Zo ook in het geval van Thunder. De (diehard) fans van deze band, en dat zijn er veel, krijgen natuurlijk niets nieuws te horen. Maar wel een aaneenschakeling van de bekende nummers. Lekker meebrullen met je luchtgitaar in de knuisten. Maar ook voor diegenen die Thunder zelfs na 30 jaar niet kennen, is deze release een mooie gelegenheid kennis te maken met deze sympathieke en legendarische band.
Het album is maarliefst verkrijgbaar in vier formaten: 2cd, uitgebreide 3cd (met een live-sessie opgenomen en gestreamd in de Planet Rock-studio op 18 januari 2019), 3lp en digitaal. Beide cd’s worden beide afgesloten door Thunder-covers van klassieke nummers.
Met deze uitgave van Thunder kan de herfst niet mooier beginnen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00