Home » Peter Yates & Jo Beth Young – Splinters

Peter Yates & Jo Beth Young – Splinters

door Edwin Knip
169 views 1 minuten leestijd

Een niet alledaagse samenwerking resulteert in een uitzonderlijk mooi product.
Peter Yates was van 1984 tot 1991 gitarist van Fields Of The Nephilim, één van de drie belangrijkste Britse gothic bands uit die tijd, samen met Sisters Of Mercy en The Mission. Yates brengt in 2017 al drie tracks uit in samenwerking met Andy Delaney, met zang van Jo Beth Young.
De EP Splinter bevat vijf tracks, het eerste nummer is een ambient aandoend nummer met de titel Born Gatekeeper, het is een instrumentaal nummer. Het tweede nummer is Calling Occupants, mooi en breekbaar gezongen door Young onder begeleiding van minimalistisch gitaarspel van Yates. In Quiet As The Sun is de zang krachtiger en meer nadrukkelijk aanwezig, de muzikale omlijsting is wederom minimaal.
Where Are We Now is een cover van David Bowie, de band heeft er een prachtige clip bij als presentatie. Wederom weet Young de luisteraar aan zich te boeien met haar ingetogen en breekbare stem. Zo brengt deze EP vijf mooie, subtiele nummers die in niets te vergelijken zijn met de muzikale stappen van Yates eind jaren tachtig, het kan verkeren. De EP verdient het om beluisterd te worden, dit zijn vijf juweeltjes.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00