Home » Mob Rules – Beast Over Europe

Mob Rules – Beast Over Europe

door Edwin Knip
215 views 2 minuten leestijd

Na het succesvolle album Beast Reborn viert Mob Rules het 25 jarig bestaan groots met het eerste live album uit haar bestaan.
Beast Reborn doet het goed in Duitsland en Zwitserland voor deze zeskoppige band. De fans van deze powermetal band mogen meebeslissen over het artwork voor het nieuwe album, er worden foto’s en ervaringen gevraagd en ze stromen binnen. En het artwork voor Beast Reborn hoorde bij de 100 beste Heavy Music Artworks 2018.
Het live album geeft een geweldige weergave van de tomeloze inzet en energie van de band. Vijf kwartier lang dendert het ene na het andere nummer voorbij. Na de intro van Beast Reborn trapt de band de show echt af met Ghost Of A Chance, gevolgd door Somerled. Zanger Klaus Dirks klinkt beter dan ooit terwijl drummer Nikolas Fritz het tempo opvoert. Mede door de twee gitaristen Florian Dyszbalis en Sven Ludke wordt er een dikke muur van geluid neergezet.
Het publiek heeft weinig aanmoediging nodig om mee te doen terwijl nummer na nummer passeert. Hier en daar komen vergelijkingen op met het geluid van NWOBHM zoals bijvoorbeeld Iron Maiden. Luister maar eens naar Dykemaster’s Tale dat stiekem toch wel heel erg in de buurt komt van Empire Of The Clouds van het album Book Of Souls. Maar beter goed gejat dan slecht bedacht, nietwaar? In The Last Farewell gooit de band alle registers weer open en wordt er weer flink gerockt.
De opnames komen vanuit Engeland en Duitsland, dat is te horen uit het contact dat Dirks heeft met het publiek. Er is behoorlijk wat interactie tussen beiden, en dat is mooi om te horen. De live registratie wordt afgesloten met Way Back Home en het uptempo Rain Song, een mooie afsluiting van een ijzersterk live album. De liefhebber moet deze echt aanschaffen, de twijfelaar moet gaan luisteren. De band is op 9 november in Koblenz te zien, een eindje rijden, maar dichterbij komen ze (voorlopig) niet.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00