Home » Tidstyv – Det Blir Bra Til Slutt

Tidstyv – Det Blir Bra Til Slutt

door Cor Schilstra
432 views 2 minuten leestijd

Het debuut van deze energieke Noorse band zou vrij vertaald kunnen worden als “aan het einde komt alles goed”. Misschien een kleine geruststelling; dit album knalt er vanaf het begin direct lekker in, en rammelt inderdaad naar genoegen door tot aan het einde.

Met onder andere Oslo Ess, Blomst, The Dogs, en Foo Fighters als referentie kaders, moet dit inderdaad lekker energieke, melodieuze, punky rockmuziek opleveren. Net als enkele bovengenoemde bands, is de voertaal Noors, maar dat hoeft ook als niet-Noorse toehoorder geen obstakel te zijn voor een fijn half uurtje luisterplezier. De Noorse vocalen van Hanne Rye zijn veelal punky-pittig en puntig, maar ook harmonieus en melodieus waar het kan; dit is overtuigend en prettig in het gehoor liggend. Maar ja, ondergetekende kan ook enorm genieten van het Zweedstalige Magnolia, Abramis Brama of Dundertaget, of het eveneens Noorse Black Debbath.

Verder met de muziek van Tidstyv: de ritmesectie is zeer effectief en strak, en de gitaren scheuren vol energie over het totaalplaatje; bij vlagen komt dit in de buurt van Hellacopters-niveau. Marcus en Marius voelen en vullen elkaar erg goed aan met enkele kundige dubbele lijnen en een paar fijne solo’s. Om even op die referentiekaders terug te komen: ook een stukje energieke boogie-rock a la landgenoten Backstreet Girls is terug te vinden. Opener Snus komt bijvoorbeeld met een bak pakkende, energieke rawk ‘n’ roll binnenvallen, die wel indruk maakt. Ook nummers als Til Vi Dør, en Ingenting (d)rammen lekker door. Qua mooie opbouw is Faller een opmerkelijk nummer; rustig bouwen naar erg catchy powerstuk, met expressieve zang. Het nummer met dezelfde titel als de band zelf, Tidstyv, is om onduidelijke redenen veel zachter opgenomen (of er iets mis gegaan met de download van deze promo) en is op zijn minst ook bijzonder te noemen: een Iron Maiden gitaartandem opent de dans en brengt ons langs een mooie mengelmoes van punk, rock en wave invloeden, met opzwepende punky “Hey” koortjes in het refrein. Ook meer alternatieve poprock-achtige tracks en nog enkele vleugjes wave komen voorbij, maar het past en pakt allemaal redelijk tot zeer goed. Een mooi debuut van deze band!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00