Home » Tom Robinson viert 70ste verjaardag in Oostende

Tom Robinson viert 70ste verjaardag in Oostende

door Filip van der Linden
121 views 1 minuten leestijd

De Britse singer-songwriter Tom Robinson wordt in 2020 liefst 70 jaar en viert dit met een concert in Oostende (België). Het zal de enige show buiten de UK zijn van de hele verjaardstournee. 
De Londenaar werd zowel in het vakje punk, rock als new wave gestopt en is het meeste bekend voor zijn internationale hits 2-4-6-8 Motorway, Glad To Be Gay, Listen To The Radio (Atmospherics) en War Baby. Hij schreef songs met en voor Peter Gabriel, Elton John en Manu Katché. Hij was één van de eerste voorvechters voor Rock Against Racism en steunt Amnesty International en de holebi-beweging.
Tom Robinson is behalve in de UK en Ierland ook heel populair in België en heeft met het land een speciale band. Toen hij na de release van het album Having It Both Ways stopte met touren, organiseerde hij voor zijn trouwste fans één keer per jaar een Castaway Party: één in de UK en één in België. Tom spreekt een aardig woordje Nederlands, Duits en Frans en hij waagde zich reeds aan covers van Eenzaam Zonder Jou (Will Tura) en Les Bourgeois (Jacques Brel).
Volgend jaar in Oostende zal hij Eenzaam Zonder Jou opdragen aan zijn trouwe technieker en tourmanager, de Belg Roger Christiaens. Die overleed in 2014, maar zijn echtgenote zal er wel zijn. Het was van Roger dat Robinson Nederlands leerde tijdens de urenlange verplaatsingen of pauzes tijdens de tours.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00