Home » Torn From Oblivion – The Extinction

Torn From Oblivion – The Extinction

door Jochem van der Steen
1,1K views 1 minuten leestijd

De grenzen tussen metalcore, hardcore en deathcore vervagen de laatste jaren steeds meer door populaire bands als Knocked Loose, Code Orange en Gideon aan de ene kant en Suicide Silence, Whitechapel en Thy Art Is Murder aan de andere. Op breakdowns geënte songs met laag gestemde gitaren die uitnodigen tot wild arm gezwaai in de pit en het vooral goed doen bij een jong publiek.
Torn From Oblivion tapt dan ook behoorlijk uit dat vaatje. Met deze EP presenteert deze Eindhovens band, bestaande uit Mees Steven (zang) Bob van Kempen en Joep Morsink (gitaar), Kane van Diepen (bas) en Luc van Dijk (drums), ons hun eerste drie nummers. De riffs zijn het lekkerst wanneer ze loodzwaar en stroperig klinken. De diepe harsh vocals zijn van een sterke, gelijke kwaliteit. Niets aan de productie verraadt dat dit een heel nieuwe band is. Het kan zich absoluut meten in die zin met gevestigde acts. Hard, agressief, zwaar en heel modern.
Gewoon een lekkere moderne deathcore EP, maar van een band met de potentie om meer dan dat te worden als ze een duidelijker eigen geluid weten te vinden. 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00