Home » Toxic Temple – Afterlife

Toxic Temple – Afterlife

door Maurice van der Zalm
184 views 2 minuten leestijd

Toxic Temple is een rock-/metalband uit Noord-Holland en brengen in eigen beheer Afterlife uit. Een cd met vijf nummers. De nummers liggen over het algemeen goed in het gehoor en kennen wat variatie. Openingsnummer Fucked Up begint lekker. Een leuke riff en uptempo. Meteen valt op dat de productie iets voller mag. Als zangeres Marileen Hartog begint, valt het voor mij toch een beetje tegen. Haar stem is het net niet. Niet echt krachtig en voor mij niet echt passend bij de muziek. Misschien is het wennen en verandert het naarmate de cd vordert. Muzikaal ligt Convinced On The Inside in mijn straatje. In een soort Sabbathgroove werkt het nummer naar een climax. Deze blijft echter een beetje uit. Tijdens de gitaarsolo valt me ook op dat het drumwerk wat strakker neergezet mag worden. Iets wat me eerder nog niet opgevallen was. Het intermezzo dat volgt uit de solo is fragiel en geeft het nummer wel de spanning die ik hoopte te horen om daarna weer los te barsten in de basis van het nummer. Met Silent Scream viert de variatie hoogtij. Mooie opbouw van het nummer waarbij hard en zacht, snel en langzaam elkaar goed afwisselen. Ook Arrogant Prick kent deze wisselingen. Maar het kan me na vijf nummers niet besluiten om uit mijn dak te gaan. De zang is in mijn ogen toch niet goed genoeg en de productie mag veel krachtiger ingezet worden. De nummers zijn op zich goed opgebouwd, maar missen nog een soort van retestrakke uitvoering. Nog geen vorm van Afterlife voor mij.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00