Home » Trope – Eleutheromania

Trope – Eleutheromania

door Edwin Knip
230 views 1 minuten leestijd

Alternatieve rock met progressieve elementen.
De band rond zangeres Diana Studenberg (Divine Astronaut) wordt opgericht in 2016. Samen met het andere bandlid, multi-instrumentalist Moonhead, worden er nummers geschreven en demo’s opgenomen. Trope speelt twee jaar achter elkaar op het hoofdpodium van Summerfest, ze doen een 18 daagse toer door Europe met Kings X en in 2019 zijn ze de openingsact voor The Cult in Reno, Nevada.
Het album combineert stevig rock met rustige melodieën, muziek is het belangrijkste voor de band. Er zijn invloeden te horen uit de jaren negentig alternatieve rock, maar ook vernieuwende progressieve invloeden.  Album opener Lambs is een rocknummer met een aantrekkelijke melodie, de zang van Studenberg is helder en fris. Met het nummer Hyperextend wordt een veel steviger nummer neergezet. Ruig gitaarwerk met korte heftige riffs worden gecombineerd met stevig drumwerk.
De Tears For Fears track Shout wordt voorzien van een stevige rocksaus. Het origineel is zeker te herkennen, maar het is een veel ruigere uitvoering geworden. Met Breach en Plateau worden twee uptempo nummers neergezet. In Surrogate gaat het tempo schijnbaar iets omlaag, maar niets is wat het lijkt: halverwege het nummer gaan alle registers weer open en knalt het nummer uit de speakers.
Met negen aanstekelijke, eigen nummers en één cover weet Trope in ieder geval te overtuigen. Het is een band waarvan je meer wilt horen en die je ook live wilt gaan beleven. Dit album is het in ieder geval waard om aandacht aan te besteden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00