Home » Ligature Marks- Set Oceans On Fire

Ligature Marks- Set Oceans On Fire

door Jochem van der Steen
133 views 1 minuten leestijd

Deze band uit Portland, Oregon heeft leden van 36 Crazyfists and Vintersea in de gelederen. Doorgewinterde metal muzikanten dus, en dat is te horen.
Wat mij betreft is Killswitch Engage toch wel de meest toonaangevende metalcore band. Ligature Marks schijnt het daar roerend mee eens te zijn. De riffs, de afwisseling van clean en harsh vocals, alles doet denken aan deze metalcore grootheid.
Het songmateriaal is zeker goed. Talisman is een ontzettend krachtig nummer met pompende riffs. Severing The Dissonance kent een creatieve openingsriff. The Burial zal je doen meeschreeuwen met de tekst “Dead motherfucker, dead!”. Fight Like Hell heeft heerlijke gastvocalen van Randi Curran die het nummer naar een hoger niveau weten te tillen.
De nummers kloppen gewoon. Goede spanningsboog, goed tempo en prima productie. Knap ook dat, hoewel er maar één gitarist is, je soms zou zweren dat het er twee zijn. Het bereik van vocalist Benjamin Charles, zeker op de harsh vocals, is groot. In die zin een geweldige plaat. Origineel is het echter niet zozeer. Een iets meer eigen geluid zou de band dan ook zeker goed doen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00