Home » Ulsect op FortaRock In The City

Ulsect op FortaRock In The City

door Marc Koetse
95 views 3 minuten leestijd

Buma ROCKS! presenteert Ulsect op FortaRock In The City en kondigt eerste matchmakers aan
Buma ROCKS!, the international conference and showcase festival for loud music, is dit jaar gekoppeld aan FortaRock In The City op zaterdag 27 mei. De kaartverkoop voor FortaRock In The City inclusief Buma ROCKS! is reeds gestart via www.doornroosje.nl.
Ulsect maakt line-up NL bands op FortaRock in the City compleet
Het Tilburgse Ulsect is gekozen uit 145 acts die zich aanmeldden voor een optreden tijdens dit metalfestival in Doornroosje in Nijmegen. Eerder werd al de selectie van DOOL en Pelgrim bekendgemaakt. Samen met The Charm The Fury vormen deze bands het gevarieerde heavy pakket dat door Buma ROCKS! op FortaRock In The City wordt gepresenteerd. Ulsect is ontsproten aan de scene in en om Tilburg die eerder bands voorbracht als blackened extremists Dodecahedron and het ritmisch progressieve Textures. Het innovatieve deathmetalkwintet heeft gitarist Joris Bonis en drummer Jasper Barendregt van Dodecahedron in de gelederen, naast de vroegere Textures-bassist Dennis Aarts. Het is niet verbazend dat deze bands hun sporen nalaten in de tracks van Ulsects titelloze debuutalbum, dat half mei zal verschijnen. Met de combinatie van technische precisie, durf en donker-dissonante klanken zal Ulsect het publiek van Buma ROCKS! en FortaRock In The City een mooie nachtmerrie serveren!
Matchmaking sessies met Inferno Festival, Incendia Management en andere internationale gasten
Buma ROCKS! nodigt een reeks internationale smaakmakers uit de heavy muziekbusiness uit om de Nederlandse bands op FortaRock In The City te komen bekijken en met deze bands van gedachten te wisselen. De eerste bevestigde namen zijn Jan-Martin Jensen, mede-eigenaar en boeker van het Inferno Metal Festival in Oslo, Noorwegen. Inferno is een van de grootste festivals voor extreme metal in Europa. Het wordt georganiseerd rond Pasen, duurt vier dagen en biedt zo’n 45 bands. Jan-Martin promoot en boekt shows gedurende de rest van het jaar met zijn eigen bedrijf Radar Booking. Lulu Davis, bandmanager, publicist en eigenaar van Incendia Music in Engeland, is al zes jaar druk met het zoeken en pushen van nieuw rock- en metaltalent. Ze is genoemd in de longlist van Music Week’s 30 under 30, was de enige vrouwelijk panellist tijdens de Global Rock Summit 2016 in LA en managet bands die touren met o.a. Deftones en op de grotere Engelse festivals staan. Vorig jaar nam hij tijdens Buma ROCKS! deel aan het Heavy Track panel, en dit jaar is Gunnar Sauermann wederom aanwezig om zijn directe en goudeerlijke mening te delen met de Nederlandse bands die namens Buma ROCKS! op FortaRock In The City spelen. Met een meer dan gemiddelde kennis van archeologie en een graad in Celtic Studies van de Universiteit van Dublin op zak, werkt hij al meer dan zestien jaar als schrijver voor o.a. Metal Hammer Germany en als promoter voor metallabel Season of Mist. Meer matchmakers volgen binnenkort!
Buma ROCKS! @ FortaRock In The City
Zaterdag 27 mei, 14.00 – 00.30, Doornroosje, Nijmegen. Met o.a. matchmakingsessies, The Wheel Of Steel Rock Quiz en optredens van Ulsect, Pelgrim, DOOL, The Charm The Fury, Decapitated, Periphery, Batushka, The Contortionist, Destrage. Kaartverkoop FortaRock in the City via www.doornroosje.nl.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00