Undergroundfestival Festerfest op paaszondag in Baroeg

Op paaszondag 9 april strijkt het gevarieerde undergroundfestival Festerfest – na twee jaar in Dordrecht en vier jaar op verschillende locaties in Delft – in het Rotterdamse podium Baroeg neer. Het festival kenmerkt zich door een brede maar herkenbare programmering van opkomende en gevestigde artiesten in de harde alternatieve genres. 

Organisator Frank van Hekezen stelt dan ook: na de omzwervingen in Dordrecht en Delft voelt het organiseren van Festerfest in Baroeg echt als thuiskomen. De harde alternatieve muziek waar ook Festerfest zich van bedient, zit bij Baroeg in het DNA. Met de eclatante mix die Festerfest eigen is voegen we desondanks iets unieks toe aan de programmering van Baroeg.

Ook dit jaar is de mix van stijlen weer bijzonder te noemen. Dat gaat van de partygrind van Rectal Smegma (die afgelopen zomer nog op het grootste metalfestival ter wereld ‘Wacken Open Air’ stonden), de skatepunk met metal invloeden van Drunktank (net terug van een tournee door Europa) tot Harry Merry (Rotterdamse cultartiest die eveneens internationaal aan de weg timmert). Dit wordt gecombineerd met DJ’s/performers die bijvoorbeeld een ‘fabulous metal experience’ verzorgen of elektronische stijlen als darkcore en schranz met elkaar vermengen. Een enerverende reis langs subgenres is dus gegarandeerd op de paaszondag in Baroeg. Bijkomend voordeel: de dag erna is een vrije dag en kunnen de ervaringen rustig verwerkt worden.

Datum: zondag 9 april 2023


Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300, Rotterdam
Tickets vanaf €10,-
Aanvang: 14:00 uur
meer info + tickets: www.baroeg.nl

Related posts

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live 

Steven Wilson naar AFAS live