Home » Unravel brengt nieuwe single Running Circles uit.

Unravel brengt nieuwe single Running Circles uit.

door Maurice van der Zalm
304 views 2 minuten leestijd

RUNNING CIRCLES is het volgende hoofdstuk voor jonge metalcore band Unravel, waarbij ze de grenzen van het genre verder aftasten en een meer volwassen sound creëeren die een voorsmaak geeft van wat de toekomst heeft te bieden. De core-elementen van hun sound, zijnde een mix van clean en gescreamde vocals, laag getunede riffs en intense drumpartijen, blijven echter behouden in de nieuwe single.
Om met dit vaste recept toch een verfrissende wending te maken werkt het zestal samen met producer Tim De Gieter van Much Luv Studio, anderen beter bekend als bassist bij Amenra en Doodseskader. Deze samenwerking resulteert in een sound met voldoende power en precisie, die toch het organische en rauwe aspect van een metalband weet te weerspiegelen.

Inhoudelijk gaat het nummer over de pijn die isolatie en gebrek aan sociaal contact met zich meebrengen, het gevoel te vervreemden van de samenleving en de schrik voor de terugkeer daarnaartoe. Dit is uiteraard een actueel onderwerp, waardoor de zin “stare at the wall till I’m blind and till the silence kills me” voor sommigen een bekend gevoel zal opwekken.
RUNNING CIRCLES is natuurlijk geen pure klaagzang, maar de boodschap dat pijn en verdriet een normale zaak zijn, en dat deze niet weggemoffeld hoeven te worden omdat er “ergere dingen op de wereld zijn”.

Unravel is een zeskoppige band die wordt omschreven als ‘metalcore’, maar steeds probeert haar grenzen af te tasten. Vaste elementen in de formule zijn een combo van scream en clean vocals, loeiharde drumpartijen en een gitaarspel dat varieert van zeemzoete harmonie tot oorverdovende gedowntunede breakdowns. Na een eerste release in volle coronatijden kijken ze volop naar de toekomst met 1 doel op ogen: tonen dat ook de Belgen er bovenuit kunnen springen in dit genre. In 2022 slaat de band de handen in elkaar met producer Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader) om hun beste werk tot nu toe te leveren met hun single RUNNING CIRCLES

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00