Home » Unravel – Closure

Unravel – Closure

door Filip van der Linden
240 views 1 minuten leestijd

Unravel is een nieuwe Vlaamse metalcoreband met twee zangers: Gaëlle doet de vrouwelijke cleane vocalen en Gilles de mannelijke screams. Met die aanpak kan je ze al makkelijk vergelijken met bv. Jinjer en Make Them Suffer, maar ik hoor muzikaal ook invloeden van Currents, Polaris en Of Mice & Men.

Closure is het in coronatijden opgenomen debuutalbum en dat klinkt meteen veelbelovend. De sound is meestal heel massief en agressief, met veel power en groove en soms (kort) net heel atmosferisch. Het wordt gebracht met veel grinta en energie, zoals dat moet bij metalcore. De drumritmes en de riffs zijn niet altijd voorspelbaar en dat is leuk en fris. Het wisselen en combineren van de cleane vocalen en de screams zorgt voor veel afwisseling. De lyrics zijn heel treffend en hedendaags, maar aan de catchyness van de refreinen en de herkenbaarheid van de tracks onderling kan misschien nog wat gesleuteld worden bij een volgend album.

Voor een debuutalbum ligt de lat meteen hoog. Tracks die er inzake songopbouw en sfeer een beetje bovenuit steken zijn Remember en Persist en daarnaast zijn Eternal Forgiveness en het furieuze Black Sunday (zalige finale) mijn favorieten.

Met Spoil Engine hebben we al een heel goede metalcoreband in de Lage Landen, als Unravel op deze weg doorgaat en dit album live kan waarmaken, kunnen ze misschien wel net zo groot worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00