Home » Wheel – Preserved In Time

Wheel – Preserved In Time

door Edwin Knip
210 views 2 minuten leestijd

Het eerste studio album in acht jaar tijd van de doom metal band Wheel uit Duitsland.
Op de hoes staan slechts zeven titels, maar de band doet op dit album niet aan nummers van korter dan zes minuten. Nou, vooruit dan, After All haalt net de zes minuten niet. De band speelt doom zoals we die ook kennen van de meesters van Candlemass en de bands Solitude, Aeturnus en Trouble. De band wordt in 2006 opgericht als Ethereal Sleep en wijzigt in 2009 de naam naar Wheel. In 2010 en 2013 brengt de band een album uit, daarna blijft het lang stil. De bandleden raken hun oefenruimte kwijt en er is tijd nodig voor het echte leven en een gezin.
Vergeleken met de voorganger Icarus is het nieuwe album rauwer, zwaarder en meer doom geladen. De nummers worden in één take opgenomen, kleine foutjes worden voor lief aangenomen. Zanger Arkadius Kurek weet de nummers eenvoudig naar zijn hand te zetten. Het album wordt opgenomen door gitarist Benjaming Homberger in de oefenruimte van de band. Bassist Marcus Grabowski en drummer Carsten Jercke maken de band compleet.
De nummers op het album zijn doorspekt met zware, trage gitaar riffs. When The Shadow Takes You Over is een loom nummer met slepend gitaarwerk waarbij de zang niet volledig op de voorgrond komt. After All is een wat ruiger nummer met iets meer tempo en net als She Left In Silence een nummer dat goed in het gehoor ligt. Hear Of The Weak begint met een drum intro en kent korte riffs gedurende het hele nummer. Voor de liefhebber van stevig gitaarwerk is dit album een aanrader. Het is een album met bijna vijftig minuten aan authentieke doom met sterke composities, goed gitaarwerk en uitstekende melodieën.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00