Home » Vain Louie – Decomposed (single)

Vain Louie – Decomposed (single)

door Maurice van der Zalm
185 views 2 minuten leestijd

Het is alweer twee jaar geleden dat de Nijmeegse band Vain Louie me wist te treffen met hun single Turning Point. Toen werd het even stil bij mij hoewel er nog twee singles zijn uitgebracht namelijk Black Crow en Danger of Death, maar gelukkig kreeg ik de nieuwe single Decomposed  wel weer onder oren. Vanaf de start hebben ze er stevig de vaart in en hebben ze mij meteen te pakken.
Met opzwepend drumwerk brengt Sander de hele atmosfeer als een wervelwind naar zich toe. Een ideale voedingsbodem voor het gitaarduo Scott en Thijs om mee te doen, terwijl bassist Willem extra gewicht in de strijd gooit en zanger Ruben zijn stemgeluid er bovenop/-uit gooit. Dit is energie, dit is een perpetuum mobile die zichzelf van die energie voorziet.
Wanneer het refrein inzet kunnen muziek en zang me geheel bekoren. Ik zet daarbij het totale geluid op het niveau van Heart Of A Coward of Bury Tomorrow. Decomposed is namelijk melodische metalcore zoals het gespeeld dient te worden en waarmee Vain Louie laat horen dat ze een band zijn waar rekening mee gehouden mag en moet worden.
Richting het einde valt het helemaal stil en volgt er een soort breakdown die onorthodox alleen zang en een kale riff in zich heeft. Het geeft de single een enorme kick waarna het zich langzaam weer opbouwt naar de basis’melodie’.
Twee jaar is een lange tijd, maar met Decomposed heb ik Vain Louie weer helemaal in het vizier en kan ik niet anders, zoals ook bij Turning Point, dan op repeat drukken. Decomposed is kracht, melodie en vooral veel energie. En daar lust deze metalcoreliefhebber wel pap van. Vain Louie is klaar, rijp, gereed om zichzelf onder de ‘grote’ jongens te scharen.
Spotify link: https://open.spotify.com/track/7BeuoxhMJmmMbuMvElhqMP
Socials: https://fanlink.to/vainlouie

(foto:Susanne Kleinschiphorst)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00