Vandenberg – Hedon (Zwolle) 26-11-2023

In een nagenoeg uitverkochte grote zaal legt zanger Mats Levén het tijdens het concert nog maar een keer uit, in Zweden staat de zondag bekend als ‘Little Wednesday’. Oftewel, een perfecte avond voor een concert.

Vooraf is het publiek opgewarmd door de sympathieke bassist Marco Mendoza en zijn band. Hij speelde in Whitesnake toen Adje nog wel eens een gastoptreden deed, de heren hebben er een goede vriendschap aan overgehouden.

Met het nieuwe album Sin heeft Vandenberg nationaal en internationaal loftuitingen mogen ontvangen, en terecht, en nu is het tijd om het live te laten horen. De band trapt af met Hit The Ground Running afkomstig van het nieuwste album waarna van het album 2020 het nummer Freight Train volgt.

Vanwege de COVID19 pandemie kon er niet getourd worden om het album 2020 te promoten, dus wordt er vanavond als nog eer aan bewezen aldus Levén die er overduidelijk veel zin in heeft. Zo vertelt hij dat zijn kinderen verslaafd zijn aan Spotify en dat het favoriete drinken van Adje Vandenberg chocomel is, en dat heet in Zweden dan weer (fonetisch) koekoe. Drummer Joey de Boer, vervangen van de op het album meespelende Koen Herfst, draait zijn stukken in zijn vingers waarna Levén zijn microfoon hetzelfde laat doen.

De sfeer op het podium is ontspannen en de band gaat er vol overgave in. Tijd voor onderlinge grappen zijn er ook, zo weet Vandenberg een opmerking te plaatsen over de gigantische haardos van bassist Randy van der Elsen. Maar er wordt ook gespeeld, Whitesnake klassiekers als Fool For Your Lovin’ en Here I Go Again, maar ook werk uit de beginjaren van Vandenberg.

Van het debuutalbum komen Love In Vain, Wait en Burning Heart voorbij, van Heading For A Storm horen we het prachtige Different Worlds en in de toegift Friday Night. Vandenberg speelt nog steeds zo briljant als waar hij om bekend stond en staat en drummre De Boer mag zich helemaal laten gaan in Ride Like The Wind. Halverwege verlaat de ritme sectie het toneel, pakt Vandenberg een akoestische gitaar en brengt Levén een prachtige versie van Sailing Ships ten gehore.

Een ijzersterk optreden van vier rasechte muzikanten. Op naar het zesde Vandenberg album!

Related posts

Master + Arroganz + Zeit -Elpee (Deinze, België) 12/06/2024

The Ruins Of Beverast – Wayfarer – Effenaar (Eindhoven) 12/06/2024

Freddie And The Vangrails + Röt Stewart – Aap (Gent, België) 07/06/2024