Home » Vierde editie festival La Truite Magique (B) in augustus

Vierde editie festival La Truite Magique (B) in augustus

door Dave van Hout
108 views 3 minuten leestijd

Vierde editie festival La Truite Magique (B)
Bevestigde acts: Golden Dawn Arkestra (USA), Cavan Moran (UK), Screamin’ Rebel Angels (USA), Sam Green and the Midnight Heist (UK), The Grand East (NL), The Indelicates (UK), Worry Dolls (UK),The Antler King (BE), Barely Autumn (BE), Saint Solaire (NL), Julie Scott (NL)
Datum: Vrijdag 11, zaterdag 12 & zondagmorgen 13 augustus 2017
Locatie: Vallei van herberg La Truite d’Argent, Cetturu 1, Tavigny/Houffalize BE
Van festivalwei naar intieme festivalvallei…
Wie muziekfestivals spontaan associeert met een massa volk moet dit jaar hoognodig naar de vierde editie van La Truite Magique. Want.. in plaats van meer bezoekers toe te laten, maakt La Truite Magique een omgekeerde beweging. Het aantal tickets wordt dit jaar beperkt. La Truite Magique blijft wel een drie daags festival dat wil betoveren en verrassen. Muzikaal wordt de magie verzekerd door een eclectische mix van genres – van swingende bluegrass tot intieme folk en van bezwerende psychedelica tot vrolijke pop. Geen rockgeörienteerde line-up dus, maar een affiche die – geheel in lijn met de sprookjesachtige locatie van het festival – een stuk fantasierijker wil zijn. En ook met de gender balans zit het snor, in bijna alle acts zijn vrouwen goed vertegenwoordigd.
La Truite Magique vindt plaats op vrijdag 11 augustus en zaterdag 12 en zondagmorgen 13 augustus 2017 in Tavigny bij Houffalize; de exacte locatie is op de website te vinden.
La Truite Magique
La Truite Magique is een kleinschalig one of a kind festival in een feeërieke vallei in de Ardennen, waar kleurrijke lampen die overal in de bomen hangen het hart net zo weldadig doen gloeien als de bands die er optreden.
Maar de werkelijke headliner is de adembenemend mooie vallei waarin de concerten plaatsvinden. Een verrukkelijk niemandsland tussen heuvels vol imposante bomen waar live muziek ongemeen intens klinkt. Broze songs worden er nog kwetsbaarder, uitbundige nummers nog machtiger. Behalve de shows in de grote tent zijn er ook intiemere concerten op een spannende plek in het bos.
Nieuw dit jaar is de Guinguette waar eten, drinken en muziek volgens deze oud-Franse traditie bij elkaar komen.
En ‘s nachts, als de zangers uitgezongen en de kampvuren gedoofd zijn, kruipt de bezoeker in zijn eigen tent, op nauwelijks 100 meter van de festivalnederzetting.
La Truite Magique ziet het klein: er zijn slechts 499 tickets beschikbaar. Daarmee is het groot genoeg om de bezoeker het gevoel te geven dat hij wel degelijk op een festival is, en niet op een privéconcert. En klein genoeg om de kans te krijgen om op twee dagen tijd met alle bezoekers bevriend te geraken. Bijna vijfhonderd gelijkgezinden die op een magische locatie nieuwe muziek ontdekken en van elkaar genieten: ziedaar de essentie van ‘La Truite Magique’.
De organisatie van het festival is in handen van Peter Pan Speedrock oprichter Bob Muileboom en Henja Govers (beide eigenaars van herberg La Truite d’Argent en bezielers van de concertreeks ‘La Truite Live’ en van ‘Beaverfest’, de voorganger van ‘La Truite Magique’).
Tickets
Combiticket vrijdag en zaterdag € 59,50.
Magic Combi Ticket (vrijdag + zaterdag + camping + 2 x ontbijt) €99,50.
Tickets en info via http://www.la-truite-magique.com

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00