Home » Vision Master – Sceptre

Vision Master – Sceptre

door Filip van der Linden
327 views 3 minuten leestijd

Vision Master is een tweemansband uit Washington die zopas hun debuutalbum Sceptre uitbrachten bij het Italiaanse label Gates Of Hell Records. Ze kozen voor heel klassieke heavy metal en hardrock en klinken op een paar tracks bijzonder catchy.

Reuben en Dan kennen elkaar van bij Funerot, maar het duurde tot bijna 10 jaar na de split van die band vooraleer ze startten met Vision Master. Muzikaal ligt dit project dan ook mijlenver verwijderd van de death en horror van Funerot. De absolute ster van dit duo is Dan Munro. Hij is goed voor heel aangename vocalen (hij klinkt soms eerder Brits dan Amerikaans) en voor heel degelijke riffs. De onderbouw op bas en drums komt van Reuben.

Op openingstrack Wolves In The Shadows zit hier en daar een break en tempowissel die nog verwijst naar de nerveuze deathmetal van Funerot, maar voorts tapt Vision Master uit het vaatje van de klassieke heavy metal, met meezingbare refreinen, vlot te volgen clean gezongen lyrics, eenvoudige en toch catchy melodielijnen, veel power, … het tempo ligt in de meeste tracks hoog en dat is ook wel best aangenaam, want deze duo-band moet het voor een deel hebben van de drive die ze in hun muziek steken. Als die drive er niet is – zoals op Walls Of Bone – zakt het kaartenhuisje van Vision Master toch wat in elkaar.

Er is één absolute uitschieter op dit album en dat is Knife In A Velvet Glove: hier klinken de vocalen van Dan in het refrein een beetje als die van Brett Andersson van de Britse rockband Suede en een paar riffs doen denken aan The Darkness. Eens ze op dreef zijn, is er niets aan dit nummer dat je niet goed kan vinden, of het moet de rommelige intro zijn. Het is gewoon een instant-klassieker.

De andere tracks op Sceptre die net iets beter zijn dan gemiddeld, zijn Sandstone, Wet Net, Thin Veil en Arc Terminal X, met een gitaarsolo van nog een ex-Funerot (Sean). Productioneel is hier nog niet het onderste uit de kan gehaald, zoals wel vaker bij Gates Of Hell Records waar ze een bescheiden, eerlijke productie lijken te verkiezen boven een opgepimpte release die live nooit te evenaren valt.

Sceptre is een veelbelovend debuutalbum van Vision Master. We zijn vooral benieuwd hoe dit Amerikaanse duo deze powertracks zal vertalen naar het podium.

https://visionmaster.bandcamp.com/album/sceptre

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00