Home » Vltimas – Epic

Vltimas – Epic

door Jochem van der Steen
417 views 2 minuten leestijd

Vltimas is terug! Met Noorse gitarist Rune “Blasphemer” Eriksen (ex-Mayhem, Aura Noir), Amerikaanse vocalist David Vincent (ex-Morbid Angel), Canadese drummer Flo Mounier (Cryptopsy), Nederlandse bassist Ype TVS en Portugese gitarist João Duarte (Corpus Christii) is dit een bijzonder internationaal gezelschap. Met deze plaat brengen ze precies wat er op het etiket staat: epische nummers!

Waar de nadruk van debuut album Something Wicked Marches In meer lag op death metal en wat black metal zit deze nieuwe plaat boordevol smaakvolle doom kruiden. Het tempo ligt regelmatig wat lager en de vocalen van David zijn niet altijd even rauw. Op Nature’s Fang klinken de vocalen bijvoorbeeld vrij theatraal. De hele doom/heavy metal vibe van Spoils Of War doet sterk denken aan Sorcerer, maar dan ruiger. Toch kan het op zijn tijd ook best heftig worden, neem nu de fijne schreeuw als de drums zich versnellen tot een climax op Invictus.

Veel van de nummers zijn verrassend catchy. Dat gaat van het wervelende gitaarwerk op Exercitus Irae en de groovy, springerige riff op Mephisto Manifesto. Veel teksten vragen er ook om live mee gescandeerd te worden zoals Scorcher’s tekst ‘’Die! Die! Die!’’ of ‘’ Marching! Marching!’’ op het eerder genoemde Exercitus Irae. De verpakte boodschappen over eer en kracht voelen bijzonder inspirerend.

Met dit tweede album weet Vltimas succesvol voort te borduren op het eerste album zonder stil te staan. Krachtig maar toch meeslepend en melodieus.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00