Home » Metalcafe Live – De Vorstin (Hilversum) 10/03/2024

Metalcafe Live – De Vorstin (Hilversum) 10/03/2024

door Hans Kraaijveld
1,2K views 4 minuten leestijd

Het metal avond concept in De Vorstin is al een aantal keer succesvol geweest, met iedere keer een lekker gevulde zaal, goeie bands en genoeg te drinken. Ook deze avond wordt er weer zo eentje, maar dan wel een extra speciale. Beyond The Pale gaat ons vanavond kennis laten maken met hun nieuwe EP! Ze zijn ook nog eens niet alleen, ze hebben Nafearya mee genomen om het een avond vullend programma te maken. Klinkt goed!

De avond begon met een spannende intro van Beyond The Pale, die me deed denken aan de vier ruiters van de apocalyps. Het geluid zwol aan en ik hoorde het gehinnik van de paarden. De set knalde er gelijk in met hun eerste nummer, Liberation for the Damned. De gitaren klonken nog wat onwennig, maar zangeres Janneke was al helemaal los. Ze droeg een shirt met daarop de piratenvlag van Luffy, een personage uit de manga One Piece. Ze liet het publiek meezingen, dansen en bewegen. De band speelde een mix van thrash en death metal, die soms nog wat strakker kon, maar wel veel passie uitstraalde. De zaal was goed gevuld en de sfeer zat er al snel in.

Een van de hoogtepunten van de set was Walk The Plank, een piratensong die beinvloed was op een catalogus van Marlies Dekkers. De band had een instrumentaal nummer zonder tekst, maar bedacht er een pakkende tekst bij. Ze onderbrak het nummer even om het publiek te leren hoe ze ‘walk the plank’ moesten scanderen, wat even later ook nog leidde tot een lekkere circlepit. Ook het “slettenduet”, viel goed in de smaak. De band speelde ook een Nederlandse track, die op elke cd van hen wel eentje te vinden is. Dit nummer was gelijk ook een ode het muziekcentrum DB’s.

De band had ook een speciaal cadeau voor Ed, die na 40 jaar met pensioen ging. Als buurman van Janneke was hij er vanavond graag bij. Ze gaven hem een gesigneerde cd en bedankten hem voor zijn steun. Het een na laatste nummer was ook een spontane circlepit waard, en het laatste nummer was een knallende finale. Janneke en de grote bassist stapten het publiek in om vanuit daar te headbangen. Het was een geweldig optreden van Beyond The Pale.

Na een half uurtje pauze, waarin men even kon toiletteren, wat drinken kon halen en kon gaan roken, was het de beurt aan Nafearya, de tweede band van de avond. Zij speelden een mix van een heleboel stijlen, waaronder voor mij wat metalcore en death metal, die keihard binnenkwam. Ze openden met Eyewisper, een nummer dat het publiek gelijk aanzette tot moshen; Let’s Start The Riot!! De gitaren mochten in het begin van de show soms iets strakker naar de drums luisteren, maar dat deed niets af aan de intensiteit. Naar mate de set vorderde, hoe beter dat het werd.

Het tempo lag hoog en de band speelde nummers als The Uninvited, World At War en Butcher’s House, die allemaal uitnodigden tot moshen, circlepits en walls of death. De bassist hoefde maar te wijzen naar een cirkel en het publiek reageerde gelijk. Er was een lekker sfeertje in de zaal, die ook erg tof was volgens de band. Helaas werd er ook een gewonde afgevoerd, die hopelijk snel herstelt.

Het een na laatste nummer eindigde met een mooie solo van basgitaar en bells, en het laatste nummer was Carrie, een nummer voor iedereen die wel eens gepest is.

Niels en Metalcafe Live hebben er weer een heerlijke avond van gemaakt. Het was een onvergetelijke avond vol metal en moshpits in De Vorstin, waar de bands Beyond The Pale en Nafearya het publiek trakteerden op een energieke en strakke show. De zaal was, net zoals de vorige keren, weer goed gevuld en de sfeer zat er enorm goed in. Wij kijken weer reikhalzend uit naar de volgende editie!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00