Volledige line-up Baroeg Open Air 2023 bekend

De line up van het hardste, alternatiefste en meest diverse festival van Rotterdam, is rond. Op zaterdag 9 september 2023 vindt de veertiende editie van Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Er is wederom een divers programma samengesteld binnen de harde en alternatieve muziek. Op het programma staan o.a. headliners Katatonia (Main Stage) en Infected Mushroom (Electronic Stage) en de Belgische sensatie Brutus die al eerder hoge ogen gooide op festivals als Roadburn en Paaspop. She Past Away en NanowaR of Steel verkochten beiden dit jaar poppodium Baroeg uit en staan ook op het festival.

Ook is er een samenwerking met de Popunie die de Rotterdamse bands Iguana Death Cult en Smudged presenteert op het festival. Op vijf verschillende podia zijn 27 acts te horen en zien. Ook podia als de Talent Stage, Puppi’s Plee Sessies en Stroomstoot keren terug. De organisatie verwacht het festival op te zetten met ruim 250 vrijwilligers. 

Nieuw dit jaar was de Voltmeester contest met als hoofdprijs een plek op het Stroomstoot podium op Baroeg Open Air. Dit mini-podium bij de Electronic Stage is een knus en intiem soundsystem. De uiteindelijke winnaar en tevens de allereerste Voltmeester van Baroeg Open Air is Divain.

Directeur / programmeur Leon van Rijnsbergen: “We hebben dit jaar de ambitie om het bezoekersaantal van vorig jaar te verslaan. Vorig jaar trok ons festival maar liefst 8500 bezoekers. Dit jaar hebben we extra geïnvesteerd in het programma en hebben we een zo divers mogelijk programma neergezet. We zijn er ook erg trots op dat het terrein na afloop zo schoon was en dat willen we dit jaar wederom evenaren.”

Duurzaamheid
Vorig jaar liet de organisatie het festivalterrein achter als meest opgeruimde plek van Rotterdam. Ook dit jaar streeft de organisatie hiernaar. De horeca werkt weer met recyclebaar PET-plastic. Wanneer bezoekers één meter bekers inleveren bij het beker inleverpunt, ontvangen zij een consumptiemunt die kan worden ingeleverd bij de horecatenten. Zo wordt het terrein schoongehouden.
In het kader van duurzaamheid kiest Baroeg Open Air ervoor om ook dit jaar merchandise van milieuvriendelijk materiaal te verkopen.

Volledige line-up

Main Stage:

Katatonia (SE progressive rock / gothic / doom metal) 

Brutus (BE post-hardcore)

Demented Are Go (EU psychobilly)
NanowaR Of Steel (IT parody metal)
Ploegendienst (NL punk)

Iguana Death Cult (NL garagerock – Popunie Live)
Bark (BE death ‘n roll / groove metal)

Electronic Stage:
Infected Mushroom (IL psychedelic trance; DJ set)

Russian Village Boys (RU hardbass) 

She Past Away (TR post-punk)
Pythius (NL drum ‘n bass)
Ultra Sunn (BE coldwave / EBM)

Henge (UK space rock)

Talent Stage:
Smudged (NL electro / fuzz / krautrock – Popunie Live) 

Baardvader (NL fuzzrock / stoner)

Loyalty Ends Here (NL metalcore; winnaar Metal Battle

Puppi’s Plee Sessies:

Skapiche?! (NL ska) 

Buried (NL death metal)

Asbest Boys (NL punk) 

From The Heart (NL hardcore)
Ivyvox (NL powerpop / emo)
Stroomstoot:
DJ Scotch Egg (JP/DE breakcore / 8bit) 

20 jaar PRSPCT: Thrashmachine (Deathmachine vs Thrasher) & MC Dart (UK/NL drum ‘n bass / crossbreed / industrial hardcore; 20 Years PRSPCT set)
Legion (UK/NL psy-trance)

Staatseinde (NL robo-punk)
Divain (NL techno; winnaar Voltmeester)
Alina Valentina (NL EBM / electro / post-punk) 

Extra informatie:
Baroeg Open Air
Zaterdag 9 september 2023
Tijd: 12.00-23.00 uur
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam
Entree: Pre-sale: € 15,00 (regulier). Deurprijs: € 25,00.
Kinderen t/m 12 jaar gratis
Tickets via Stager

Related posts

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live 

Steven Wilson naar AFAS live