Home » Volster – Perfect Storm

Volster – Perfect Storm

door Edwin Knip
138 views 2 minuten leestijd

Melodische hardrock uit Zweden.
Dit is het debuut van vier Zweedse muzikanten, zanger Peter Tenning, gitarist Ulf Andersson (ex-Masquerade), bassist Henrik Lundberg (ex-House Of Heavy, ex-Masquerade) en drummer Daniel Granlund (Syconaut). Eind jaren tachtig en begin jaren negentig speelden Andersson en Lundberg samen in Masquerade. Andersson verliet de band om bij andere projecten te spelen, Lundberg bleef in de band tot het moment van opheffing. In 1996 ontmoeten beide muzikanten elkaar weer en nemen ze een demo met vier nummers op onder de naam Volster. Zeventien jaar later, in 2013, besluiten ze om verder te gaan op het pad dat ze ingeslagen hebben met Volster, onder dezelfde naam.
De inspiratie komt uit de jaren 70 en 80, de jaren waarin de leden opgroeiden. De muziek uit die tijd zit diepgeworteld, en met de eigen inbreng van een moderne sound weet Volster hier twaalf stevige rocknummers neer te zetten. Stevige gitaarpartijen, beukende drums, solide baswerk en uitstekende zangpartijen. De muziek is hard en melodieus, met hier en daar een scherp randje. Doordat de leden al een tijdje meedraaien is het een hecht geheel, je hoort een geoliede machine aan het werk zonder dat het maar even verveelt.
Het album opent stevig met King Of The Hill, gevolgd door Heaven And Hell. In Breathless laat Tenning horen ook hoge noten te kunnen halen. Ondertussen wordt de muziek voortgestuwd, het wordt een overweldigend geheel. Ook in Still In Love, Babylon en Hero gaat de band onvermoeibaar door. Het tempo blijft hoog, de riffs blijven stevig en de nummers blijven melodieus. De band weet het tempo feilloos hoog te houden tot en met het laatste nummer, Ends With Me. Twaalf sterke nummers, bruisend van energie knallen uit de speakers. Dit beloofd live een waar spektakel te worden, dus als de kans zich voor doet, ga dat zien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00