Home » Slavery Farm – Reborn

Slavery Farm – Reborn

door Filip van der Linden
188 views 2 minuten leestijd

Slavery Farm is een relatief nieuwe Nederlandse band, maar een die gevormd is door een viertal met jaren ervaring in allerlei bands (Klisma Kock, Rott’n Damned, Fokkum en The Afterveins). Volgens een bron op het internet speelde Richard Willemse zelfs heel even drums bij Within Temptation. Daarvan is Slavery Farm een heel eind verwijderd op Reborn.
 
Slavery Farm mengt op dit debuutalbum deathmetal met punk, crust, hardcore en D-beat. Tonnen energie, snelle riffs, heel eenvoudig maar efficiënt opgebouwde nummers en diepe grunts en growls met de dood in een hoofdrol, dat is zowat het recept van Slavery Farm. En kort. Dat vooral. De twaalf nummers klokken samen af op nauwelijks een half uur. Nieuw is het niet, maar degelijk wel. Het doet een beetje denken aan Septic Tank, de hardcoremetalband van de Cathedral-boys, maar hier dan met nog meer agressie.
 
De intro met de alarm-sirene is een beetje achterhaald, maar het stukje speech van Charlie Chaplin uit The Great Dictator is wel goed gevonden.  De beste nummers op dit album zijn voor mij Tank, No Escape en The Blood Flows.
 
Hun release-tour hebben ze bij Slavery Farm reeds zo goed als achter de rug. Die bracht hen o.m. naar Nederland (uiteraard) en Duitsland, maar het is vooral in België dat deze Rotterdamse band veel aan spelen toe komt.  Op 7 juni spelen ze met Diesel Breath en Visions Of War in het Stroomhuis in Eindhoven, maar je zal deze bende ongetwijfeld wel nog vaker tegen het lijf lopen in de bekende underground-metal-locaties in het hele land.
 
https://nl-nl.facebook.com/SF.crust/

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00