Home » W. Angel’s Conquest – Taste Of Life

W. Angel’s Conquest – Taste Of Life

door Edwin Knip
63 views 2 minuten leestijd

FrontCoverHet vijfde album van deze oudste power metal band uit de Oekraïne. In 1996 wordt de band opgericht, in 2000 ziet het eerste album Endless Power het levenslicht.
De band begon met klassieke rock, geïnspireerd door Def Leppard. Vanaf 2012 speelt de band in de huidige samenstelling met als belangrijkste spil in de band W.Angel, of zoals hij in het dagelijks leven heet, Vasiliy Haschina . Hij is de oprichter van de band, tevens zanger en gitarist. De andere bandleden zijn drummer Еrland Сіволапов, bassist Dmitry Puchkov, gitarist Aleksandr Takhmazov, en zanger Konstantin Naumenko. Tien nummers lang duurt het geweld van deze band, gekenmerkt door een overvloedig gebruik van de dubbele bas drum walst W.Angel’s Conquest over alles en iedereen heen. De zang is melodieus, de gitaren gieren hun partijen en de bas doet ronkend zijn loopjes. Een compact geheel met hier en daar een klein rustpuntje. Maar over het algemeen is het toch een muur van geluid, strak neergezet. Spirit Of Freedom begint heel ingetogen met een keyboard intro, maar na twee minuten nemen de gitaarpartijen de melodielijn over, en wordt het tempo meedogenloos opgevoerd. Ook Blooming Day kent zo’n zelfde opbouw, een rustige intro waarna het tempo wat hoger gaat. Hier blijft echter de piano wel het hele nummer meedoen. Don’t Live Like A Slave heeft een duidelijke boodschap, geniet van wat je hebt en laat het niet afpakken.
Tien sterke nummers vervolgt de band het muzikale pad dat is ingeslagen met de voorgaande albums. Strak, hard en onverwoestbaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00