Home » Waken Eyes – Exodus

Waken Eyes – Exodus

door Edwin Knip
197 views 2 minuten leestijd

waken_eyes_artworkHet debuut album van progressive metalband Waken Eyes, opgericht door de Canadese gitarist/toetsenist Tom Frelek (ex-Third Dynasty).
Samen met zanger Henrik Bath (Darkwater), bassist Mike Lepond (Symphony X) en drummer Marco Minnermann (Steven Wilson, Joe Satriani) levert de band in tachtig minuten tijd tien sterke nummers af. Cognition is met bijna viereneenhalve minuut het kortste nummer en tevens het openingsnummer. Loom en symfonisch begint het nummer om naar het einde toe iets meer tempo te krijgen. Piotr Sopa bespeelt mede de toetsen op dit nummer.  Aberration is al een langer nummer, met enkele versnellingen in het overwegende rustige nummer. Hier is flink wat ruimte gelaten voor het gitaarspel van Frelek. Op Cornerstone Away klinkt ineens de stem van Kristine Bishop naast die van Bath. De combinatie is verrassend te noemen, en het is dan ook beslist geen straf om naar dit ruim zeven minuten durende nummer te moeten luisteren. Elk afzonderlijk nummer kenmerkt zich door de tempo wisselingen, rustige keyboard arrangementen worden afgewisseld met snerpende gitaren en doffe drumslagen. Across The Horizon bouwt langzaam op, van zeer rustig tot behoorlijk heftig aan het eind.
Absoluut topnummer van het album is het bijna twintig minuten durende titelnummer Exodus. Lekker in het gehoor liggende melodieën worden afgewisseld met onverwachte muzikale wendingen en geluidsfragmenten uit de wereldgeschiedenis. Dit debuut album staat als een huis en belooft nog wat voor de toekomst. Of er live data volgen is niet zeker, de bandleden zijn door Frelek gevraagd hun partijen in te spelen nadat hij de nummers gecomponeerd had, en zij hebben natuurlijk ook hun eigen band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00