Home » Wallace Vanborn – Lions, Liars, Guns & God

Wallace Vanborn – Lions, Liars, Guns & God

door Maurice Tonies
200 views 3 minuten leestijd

België scoort muzikaal enorm goed op het moment. Selah Sue, dEUS en vooral Triggerfinger doen het erg goed in Europa. Op elk festival kom je wel een van deze artiesten tegen. Maar er zit meer talent bij onze zuiderburen. Voordat je een paradepaardje kunt worden moet je eerst een tijdje in de stal rondhangen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de mannen van het Gentse Wallace Vanborn. Na eerder het debuutalbum “Free Blank Shots” gepresenteerd te hebben in 2010 volgde een grote tour. Onlangs scoorde Wallace Vanborn met een sterk optreden op Eurosonic. Rockportaal werd nieuwsgierig naar deze Belgen en luisterde naar hun nieuwe album “Lions, Liars, Guns & God”.
Wallace Vanborn trapt meteen stevig af. Geen langzame machine die op gang hoeft te komen. De band maakt gebruik van de heilige drie-eenheid. Drums, bas en gitaar zijn de hofleverancier van dit heerlijke geluid. Het is heel gemakkelijk om een rockband uit België te gaan vergelijken met Triggerfinger. In dit geval mag het eigenlijk ook best, want qua sound komt Wallace Vanborn behoorlijk in de buurt. Sterk gitaarspel met een flinke swing zorgt hier wel voor. Tel hierbij ook nog eens het fijne stemgeluid op en je hebt een ideale vergelijking.
Het draait echter om “Lions, Liars, Guns & God”, het nieuwe album van de Belgen. Het album rockt van begin tot eind en dit kan de luisteraar niet onberoerd laten. Soms heb je bands waarbij je nog maar moet afwachten hoe een nummer het live zal gaan doen. Bij Wallace Vanborn worden deze verwachtingen op de plaat al getoond. Sommige nummers duren wat langer en bevatten al de heerlijke opbouw zoals deze het op het podium ook gaat doen. Goed voorbeeld hiervan zijn “The Plunge” en de “Ruthless”. De band neemt de tijd op dit album en geen wonder dat deze muzikale uitspattingen dan ook ruim 50 minuten duren. De kortere nummers op het album zijn spaarzaam en dan nog gaat de band er vol tegenaan. De single “Cougars” is hier een duidelijk bewijs van. Zelden geeft de band even gas terug. Dit is absoluut de kracht van de band die nu op tour is met Blood Red Shoes en het mogelijk in de toekomst zelf op zoek moet naar supportacts.
Het album van de Belgen kent een hoog rockgehalte, waarbij er voldoende ruimte is voor solo’s. Ook de drummer zorgt er voor dat de sound overeind blijft en elke klap is raak. Maar er mag voor een dikke pluim naar David Bottril. De producer van onder andere Muse, Tool en jawel dEUS heeft ervoor gezorgd dat alles prima op de geluidsdrager is beland. Er is geen speld tussen te krijgen en het maximale is op dit album wel bereikt. Laat deze Stonerrockers maar lekker doorstomen. Gevestigde orde pas maar op, de concurrentie ligt op de loer!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00