Warkings – Revolution

Deze band, bestaande uit een groepje van ondode krijgsheren brengt alweer hun tweede plaat uit. Wederom een album vol opzwepende, powermetal krijgsliederen!
Powermetal heeft een bepaald publiek. Iemand die fan is van een Alestorm, Sabaton of Gloryhammer is niet gelijk een fan van het hardere werk. Warkings is de brug tussen die bands en een iets hardere sound en dit album illustreert dat weer perfect.
Het is allemaal catchy, de vocalen zijn clean zonder dat er een grunt te bespeuren is. De ‘’chunky”, dikke, thrash-georiënteerde gitaarklank zorgt ervoor dat het toch volledig metal klinkt.
De spaarzame inzet van wat meer orkestrale elementen pakt prima uit en gelukkig blijven we verschoond van synthesizers. Op Sparta – Part II horen we een bouzouki, een Grieks snaarinstrument op een nummer over het oude Griekenland, dat past prima. Ook is het mannenkoor op Dues Io vult prima geplaatst en geeft het een mooi contrast met de vette riff die er aan vooraf gaat.
De plaat zit vol met meezingers als het opzwepende Fight en By The Blade, nummers waar Manowar de vingers bij zou aflikken.
Gastrol is er voor Chris Harms van Lord Of The Lost op Spartacus, die voor de gelegenheid omgedoopt is tot Lost Lord.
Liefhebbers van ouderwetse heavy metal of zelfs een Anthrax die neerkijken op eerdergenoemde powemetalbands moeten deze plaat eens proberen.

Related posts

Crypt Sermon – The Stygian Rose

Orpheus Omega – Emberglow

Sietse de Krieger – Zenith