Home » Warrel Dane (Sanctuary) overlijdt aan hartaanval

Warrel Dane (Sanctuary) overlijdt aan hartaanval

door Maurice van der Zalm
191 views 1 minuten leestijd

In 1992 ging de band Sanctuary ten onder. Wilde de band zich niet schikken naar de opkomende populariteit van de grunge in de jaren negentig of was het gewoon genoeg en waren de onderlinge strubbelingen de reden van de split? Warrel Dane en Jim Sheppard startten samen met gitarist Nevermore waarmee ze zeven cd’s afleverden en vrij succesvol waren. Toch kwam er een moment dat de oude bandleden elkaar weer spraken en samen met Brad Hull in plaats van Sean Blosl de band nieuw leven inbliezen.
Zo begon de review op Rockportaal van het album The Year The Sun Died.
Vandaag kwam echter het bericht dat niet alleen The Sun, maar ook zanger Warrel Dane vandaag overleden is. De zanger had de afgelopen jaren al vaker wat gezondheidsproblemen, maar een hartaanval is hem vandaag fataal geworden. Warrel Dane was op het moment bezig met de opnamen van zijn tweede solo-album. Afgelopen jaar mocht het Nederlands/Belgisch publiek heel gelukkig nog getuige zijn van deze sympathieke zanger tijdens het goede optreden op Graspop met zijn band Sanctuary.
Gitarist Johnny Moraes was bij Warrel op het moment dat hij zich niet goed voelde en belde 112. Reanimatie werd toegepast, maar het mocht allemaal niet baten. Zo naar het eind van het jaar verliest de metalwereld (wederom) een karaktervol muzikant/zanger.
(www.blabbermouth.net)
Warrel Dane is 56 jaar oud geworden.
https://www.youtube.com/watch?v=Vy7K66QAen0
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00