Home » White Witch Canyon – White Witch Canyon

White Witch Canyon – White Witch Canyon

door Cor Schilstra
159 views 2 minuten leestijd

Deze White Witch Canyon debuutplaat is een heruitgave van een plaat uit 2007. Deze plaat is ook de enige geweest die de band heeft uitgebracht. Ripple Music heb ik wel eens vaker betrapt op het heruitbrengen en opnieuw in de spotlights brengen van bijna vergeten pareltjes. (Recentelijk hebben ze nog met een geweldig album de band Poobah weer eens in het zonnetje gezet) Ook White Witch Canyon is zo’n plaat die deze heruitgave echt verdiend!

Alle ingrediënten van een stukje kwaliteits-stoner zijn vertegenwoordigd; heel vette, direct pakkende riffs, creatieve hooks en turn-arounds, en natuurlijk zo’n meesterlijke drive waarin je als luisteraar helemaal meegesleurd kan worden, zoals dat kan in dit genre. Maar dit clubje wist ook van die aantrekkelijke zijpaadjes heel mooi te integreren. Escape Pod is lichtelijk grungy met de zang over die baslijn met drums, maar wanneer de gitaren meedoen, is het weer die heel vette muur, en dan die gitaren die vechten om de boventoon als ze in de solo dwars tegen elkaar ingaan; geweldig! Dan nog meer heerlijk gitaarwerk in het dreinende Thirty Three And One Third, waar terloops in de solo, de versnelde, hoekige versie van de riff trouwens ook erg catchy uitpakt. Heel knap, terwijl je bij vlagen ook kan denken dat je in een halve jam-partij bent beland.

Four Star Heretic begint met een heel pakkend, gejaagd vraag en antwoord spel van zang en gitaar in het Oh Well concept, waarna deze heel abrupt en toch verrassend passend overgaat in wave-achtige drive met schitterende bluesy gitaarbijdragen. Boom Goes Dynamite heeft zo’n bijna poppy vibe, zoals bijvoorbeeld QOTSA dat kan hebben, en dan met een wave-achtig sfeertje er doorheen geweven; heel mooi gedaan. De hekkensluiter Secret Sidewalk is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt; na indrukwekkende eerste minuut, gaat dit over in een soort psychedelisch hoorspel, waar je toch wel van moet houden, of in ieder geval even aan moet wennen. Dit is er weer eentje uit de tijd dat niet alles zo gemakkelijk op vinyl te krijgen was, dus liefhebbers; sla uw slag!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00