Home » Whitesnake – The Purple Album

Whitesnake – The Purple Album

door Edwin Knip
181 views 2 minuten leestijd

Whitesnake frontAls 21-jarige reageert David Coverdale op een advertentie waarin één van de grondleggers van de hard rock, Deep Purple, vroeg om een nieuwe zanger. Nu, veertig jaar later, brengt Coverdale het ultieme eerbetoon aan zijn eerste band.
Hij deed de vocalen op drie albums, te weten Burn, Stormbringer en Come Taste The Band. Van deze drie albums zijn nu diverse tracks opnieuw opgenomen, zogenaamde Snaked-up versions zoals Coverdale het zelf graag mag uitleggen. Naast Coverdale bestaat Whitesnake op dit album uit gitaristen Reb Beach en Joel Hoekstra, bassist Michael Devin en drummer Tommy Aldridge. Het album opent met Burn en You Fool No One. In Love Child horen we Coverdale weer ouderwets zingen, ondanks zijn leeftijd lukt het hem nog steeds om goed te klinken. Sail Away is een rustige versie, volledig met piano partij en erg mooi uitgevoerd. Verder op het album nummers als The Gypsy, het prachtige Mistreated, You Keep On Moving en Lay Down Stay Down. Een werkelijk schitterende en bij vlagen ingetogen versie van Soldier Of Fortune is toch wel het juweeltje van dit album. Stormbringer is de laatste track op het album.
Een respectvolle hommage, hier is helemaal niets mis mee. Het album kwam tot stand nadat Richie Blackmore en David Coverdale het niet eens konden worden over een reünie van Deep Purple. Deze onderhandelingen vonden plaats na het overlijden van toetsenist Jon Lord. Na het mislukken van de reünie plannen, kwam de vrouw van Coverdale met het idee om dan enkele Deep Purple nummers opnieuw op te nemen, en zo komt het dat dit album straks in de winkel ligt. Voor vier nummers, te weten Lady Double Dealer, Sail Awayj, Stormbringer en Soldier Of Fortune zijn zelfs promotie clips gemaakt.
Na het uitkomen van het album gaat Whitesnake zich richten op The Purple Tour, dus het wachten is nu op het bekend maken van de speeldata.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00