Home » Wie koopt de In Flames-truck?

Wie koopt de In Flames-truck?

door Filip van der Linden
153 views 3 minuten leestijd

De Swedish Metal, een Volvo FH16-truck die ontworpen werd door Björn Gelotte van de Zweedse heavymetalband In Flames, is op zoek naar een nieuwe eigenaar en dat mag ook een Nederlandse fan zijn. Volvo Trucks veilt de truck en 20% van de uiteindelijke verkoopprijs gaat naar een verkeersveiligheidsproject voor kinderen.
 
De Swedish Metal werd voor het eerst getoond op het Sweden Rock Festival in 2018. Aan het ontwerp werkte het designteam van Volvo Trucks samen met Björn Gelotte van In Flames. Het werd een ode aan het erfgoed van Volvo en aan heavy metal. “Vorig jaar had ik het genoegen om de krachten te bundelen met Volvo en een unieke FH16-truck te ontwerpen. Omdat Volvo verzot is op metal. En omdar zovele metalfans ook verzot zijn op Volvo”, vertelt Björn Gelotte.

De bovenste helft van de cabine werd aan de buitenkant bekleed in zwart vinyl met ledertextuur. De onderste helft heeft een grafisch patroon met metaalglans en kabels als decoratief element. Björn Gelotte liet zich inspireren door de wereld van rock-’n-roll: een podium met luidsprekers en een wirwar van stroom- en gitaarkabels. Het interieur van de cabine voelt als een rocklounge. Op alle deurpanelen, zetels en gordijnen pronkt het logo van In Flames, vervlochten met andere heavymetalsymboliek. “We wilden iets in het leven roepen dat op drie zintuigen tegelijk inwerkt – dat je kunt zien, voelen en horen. Daarom kreeg de truck ook een krachtig, opgewaardeerd audiosysteem”, zegt Nigel Atterbury, senior graphic designer bij Volvo Trucks. Aan de achterwand hangt een parelwitte, door Gelotte gesigneerde gitaar: een Epiphone Custom Les Paul. “Haal hem eraf. Speel een paar riffs. En geniet gewoon van de truck, want hij is fantastisch”, raadt Björn Gelotte aan.
 
De Swedish Metal-truck wordt bij opbod verkocht op www.tradera.com. De veiling begon op 30 augustus en loopt af op 20 september. De advertentie voor de Swedish Metal staat zowel in het Zweeds als in het Engels op de veilingsite. Het openingsbod bedroeg 1 Zweedse kroon (SEK) en 20% van de verkoopprijs wordt gedoneerd aan een verkeersveiligheidsproject voor kinderen. De koper krijgt er ook een unieke muziekervaring bovenop: een persoonlijke toegangspas voor alle concerten van In Flames in 2020, overal ter wereld.
 
Met het programma Stop, Look, Wave geeft Volvo Trucks kinderen de kans om beter te begrijpen hoe ze veilig blijven in het verkeer. Een deel van de opbrengst van de veiling zal worden gebruikt om personeel in dienst te nemen dat scholen bezoekt en kinderen lesgeeft over verkeersveiligheid. Er zullen ook educatieve kits voor Zweedse scholen mee worden gefinancierd om verkeersveiligheidsonderwijs te stimuleren.
 
Meer informatie over de veiling van de Swedish Metal vind je (in het Engels) op de website van Volvo Trucks Sweden: www.volvotrucks.se/auction.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00