Wild Romance – Hedon (Zwolle) 3-11-2023

Herman Brood zou 77 jaar worden dit jaar en dit wordt gevierd door de Wild Romance met een Hitz and Shpritsz tour.

In de grote zaal staan fans en liefhebbers al snel na het openen van de deuren te wachten op wat komen gaat. Openingsact Still Diggin’ trapt af met een eerbetoon aan Vitesse, de band van drummer Herman van Boeyen. Het trio op het podium bestaat uit zanger/drummer Selwyn Strijker, gitarist/zanger Ruud Slot en bassist/zanger Oscar Strijker.

Met nummers als Ditry Business en Rock And Roll Band wordt het publiek opgewarmd voor de hoofdact later op de avond. De band brengt ene gedegen en solide set ten gehore.

Dan is het tijd voor Wild Romance onder leiding van de beste Belgische gitarist in Nederland, de 73 jarige Danny Lademacher. Hij is sinds 1977 de officieuze leider van de Wild Romance, toen nog begeleidingsband van wijlen Herman Brood. Wegens ziekte ontbreken gitarist David Hollestelle en bassist Gee Carlsberg en zodoende bestaat de band vanavond uit zanger/gitarst Jo de Roeck bassist John Aponno, toetsenist Otto Cooymans en drummer Jan ‘t Hoen.

Op de setlist van vanavond staan vrijwel alle nummers van het album Shprisz uit 1977. Zo trapt de band af met Skid Row en volgen nummers als R & R Junkie, Hit, Doreen, en Saturdaynight later in de set. De band heeft er plezier in, de lach op het gezicht van Lademacher zegt genoeg, hij geniet hiervan. Hij is misschien op leeftijd maar weet nog steeds hoe hij zin gitaar moet hanteren, er zitten zeker geen sporen van slijtage in zijn spel.

Ondertussen doet De Roeck meerdere pogingen om het publiek op te zwepen, het begint allemaal wat tam. Toch worden nummers als R & R Junkie, Doreen, Never Be Clever, Still Believe en Sleeping Bird uit volle borst meegezongen. Toetsenist Cooymans gaat helemaal los en ook de ritme sectie speelt een strakke partij. Mede doordat Brood niet zo van de hele lange nummers was, bestaat de setlist vanavond uit maar liefst 22 nummers. Afsluiter is het toepasselijke Checking Out.

En Herman? Herman zag dat het goed was. Zijn muzikale erfenis wordt meer dan uitstekend in stand gehouden. De tour loopt nog en is een absolute aanrader, ga dit zien.

Related posts

Master + Arroganz + Zeit -Elpee (Deinze, België) 12/06/2024

The Ruins Of Beverast – Wayfarer – Effenaar (Eindhoven) 12/06/2024

Freddie And The Vangrails + Röt Stewart – Aap (Gent, België) 07/06/2024