Home » Winterstorm – Everfrost

Winterstorm – Everfrost

door Edwin Knip
691 views 2 minuten leestijd

Deze Duitse powermetalband uit Bayreuth komt alweer met het vijfde album vol melodisch geweld.

De band is in 2006 opgericht en bestaat heden ten dage uit zanger Alexander Schimmer, gitaristen Michael Liewald en Jochen Windisch, bassist Peter Cerveny en drummer Jonas Hack. Zaneres Elina Siirala (Leaves Eyes) draagt bij aan het nummer The Phoenix Died terwijl aan het nummer Final Journey de grunts van Robse Martin (ex-Equilibrium) zijn toegevoegd.

De muziek op het album is van Liewald, de teksten zijn van Schimmer. Het album opent sferisch met Origin. Melancholieke muziek en een gesproken tekst door Wolfgang Lethaus. Het vormt de opmaat naar het uptempo To The End Of All Known. Razendsnel gitaarwerk en snelle daverende drums voeren de boventoon. De toevoeging van meerstemmige zang maakt het nummer compleet.

The Phoenix Died opent rustig. De vocalen van Siirala vullen de zangpartijen van Schimmer goed aan. Ook hier houdt de band het tempo er goed in zonder bombastisch te worden. Ook Future Times opent rustig, maar schijn bedriegt. In een handomdraai schroeven de muzikanten het tempo op. Snelle riffs en pakkende koortjes, het is de rode draad van het album.

In ruim vijftig minuten tijd weet de band elf pakkende nummers neer te zetten. Sterke composities waar Liewald zelf over zegt dat dit album tot nu toe het beste is dat de band ooit heeft afgeleverd. Voor liefhebbers en fans van powermetal is dit een uitgelezen kans om te controleren of hij gelijk heeft. Ik heb me in ieder geval goed vermaakt met dit album, een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00